904.000 så Bjørn Tomren bli den tiende vinneren av «Stjernekamp» på NRK. Det er nesten helt på høyde med fjorårets finale, som samlet 907.000 seere.

Direktesendingen hadde en andel på 61 prosent på NRK1. Finalen slo «Skal vi danse» på TV 2 med god margin. Dette programmet hadde en Total Screen Rating på 510.000 seere og en andel på 32,1 prosent i konkurranse med NRKs finalister.

Prosjektredaktør Mirja Minjares i NRK forteller at de er «strålende fornøyde» med tallene, som kommer litt forsinket fra Kantars TV-måling.

- Det er over all forventning at «Stjernekamp» fortsatt klarer å samle så mange på lørdagskvelden i en tid der folk har fått friheten tilbake og når TV-seing generelt går ned. Monster har levert en helt fantastisk sesong, med en variert og spennende cast som seerne har blitt engasjerte i. Og jeg må rette en ekstra takk til de to fantastiske finalistene som ga oss en utrolig kontrastfylt og spennende finale, sier Minjares.

Selv om finaletallet er litt lavere enn fjorårets finale, har årets sesong vært mer populær enn på lenge.

- Årets sesong av «Stjernekamp» lander på 845.000 i TSR (Total Screen Rating, red. anm), som er det høyeste sesongsnittet siden vi fikk ny TVOV-måling i 2018. Vi ser også en tydelig trend at stadig flere velger å se «Stjernekamp» i NRK TV, sier analytiker Maren Eline Fossan i NRK.

Les mer: Kraftig fall i TV-seingen: - Dette blir en stor utfordring fremover