Det ser ut til at sesong to av Førstegangstjenesten kan bli en like stor hit som den første sesongen. Om ikke større.

Fredag kveld klokken 18.00 slapp NRK fire episoder av den nye sesongen fra Herman Flesvigs militær-univers på NRK TV. I tillegg viste NRK1 to episoder av serien senere samme kveld.

Det var nesten 1,4 millioner som så episode en i løpet av helga. Episode to hadde nesten 1,3 millioner seere. Tallene er TSR (Total Screen Rating), som vil si totalsummen av seere på både lineær-TV og NRK TV, som er NRKs strømmetjeneste på nett.

- Må bare applaudere Herman
-
I helgen var det nesten 1,4 millioner seere som så sesongens første episode av Førstegangstjenesten, enten på NRK1 eller i NRK TV. De andre episodene befinner seg også blant de seks mest sette programmene på TV i helgen, også episode tre og fire som kun er tilgjengelig i NRK TV. Disse tallene er helt på nivå med rekordpremieren i fjor høst, så det er ingen tvil om at Førstegangstjenesten har klart å levere igjen, sier NRK-analytiker, Maren Eline Fossan.

Mer presist var det 1.373.000 som så første epsiode. Andre episode ble sett av 1.293.000.

Episode tre og fire, som kun ligger på nett, har blitt sett av henholdsvis 845.000 og 785.000.

- Dette er jo helt fantastiske tall og ennå bedre enn sist! Må bare applaudere for Herman og hele redaksjonen som har laget en herlig serie som traff igjen, sier Christina Rezk Resar, redaksjonssjef i NRK humor.

Til sammenligning hadde første sesong av serien 1,3 millioner seere i løpet av premierehelga i fjor.

Strålende anmeldelser 
Sesong to av serien for øvrig har høstet strålende kritikker. VG trillet sekser på sin terning, mens Dagbladet trillet fem.

VGs anmelder mener det er noe av det beste som er laget av norsk humor.

- Det virkelig imponerende er hvordan Flesvig vandrer ut og inn av karakterene sine. Spesielt når han diskuterer med seg selv som kols-mor og sønn Ahre-Ketil, er det på sitt mest vanvittige. Kroppsspråk og sosiolekter klistrer seg enda bedre til ham, skrev anmelderen.

Nettavisen, som ikke opererer med terningkast, ga serien 10 av 10 på sin skala.

I tillegg til ros fra Norges serieanmeldere, så ble Flesvig skrytt opp i skyene av sin skuespillerkollega i serien, Aksel Hennie som blant annet til Kampanje at: 

- Hollywood mangler Herman Flesvig. Det er rett og slett en manko på Flesvig i alle Hollywood-produksjoner.

Les også: Aksel Hennie hyller Herman Flesvig: - Det er manko på Flesvig i alle Hollywood-produksjoner

Se intervju med Herman Flesvig og Aksel Hennie før førpremieren av Førstegangstjenesten her:

Maskorama fortsatt over millionen 
Forrige uke var det premiere på Maskorama på NRK. Premiereshowet hadde 1,1 millioner seere.

Les også: Over 1,1 millioner så Maskorama

Også denne helgen var det stor interesse for gjette-programmet hvor kjendiser kler seg opp i flotte kostymer for så å fremføre en låt. Nesten 1,1 million seere så også andre episode av årets sesong.

- Wow. Vi er superglade for at de som ser på vil dele lørdagskvelden med oss. Både de som skjuler seg bak maskene og vi som lager Maskorama synes det er nesten utrolig at det er så mange som er med på leken samtidig. Vi merker også at det er mye gjetting i år, og det gjør det jo ekstra morsomt for alle, sier Kim Strømstad, produsent i Fremantle som produserer Maskorama for NRK.

Det var før øvrig karakteren Heldiggrisen som måtte avsløre sin identitet. Bak masken var forretningsmann Christian Ringnes, som på scene sa han var lettet over å ha røket ut av programmet.