Dokumentarserien om den såkalte Martine-saken er planlagt på Discovery+ og TVNorge i løpet av 2022, ifølge en melding fra Discovery.

Det er produksjonsselskapet Monster som står bak serien. 

Våren 2008 ble den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) funnet drept i kjelleren i et leilighetskompleks i London. Den antatte gjerningsmannen, Farouk Abdulhak, er fortsatt på frifot. Han forlot Storbritannia få timer etter Martines død, og bosatte seg i sin fars hjemland, Jemen. Der lever han i dag som en fri mann.

Det finnes ingen utleveringsavtale mellom Jemen og Storbritannia. Så langt har heller ingen appeller til jemenittiske myndigheter, til den mistenktes familie eller til den mistenkte selv, gitt resultater.

Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Norge, sier at denne saken kommer til å være et vondt og åpent sår for alle som kjente Martine inntil noen er dømt for ugjerningen.

- I 13 år har de jobbet for at den mistenkte i saken, medstudenten og vennen Farouk Abdulhak, skal returnere fra Jemen til Storbritannia og kunne stilles for retten. Arbeidet med denne serien har vekket interesse hos Discovery internasjonalt og vi ser for oss å kunne vise den i flere land, sier Vatn.

Serien er produsert av Ingrid Wevang.

– Etter hvert som tidene endrer seg, endres også mulighetene for bevegelse i saken. Vi jobber bredt med kilder og følger mange spor i en kompleks sak som involverer mange privatpersoner, men som også har fått store ringvirkninger politisk, sier Wevang. 

Les også: Dung Tran Larsen forsvant sporløst – nå blir mysteriet true crime-serie på TV 2