Marianne Johansen blir ny redaktør for Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK. Johansen har de siste fire årene vært redaksjonssjef i økonomi- og politikkredaksjonen i NRK Nyheter. Hun har tidligere jobbet i VG og Dagens Næringsliv. 
 
- Jeg gleder meg til å lede en redaksjon som skaper avslørende journalistikk og formidler den med nyskapende fortellerteknikker, sier Johansen. 
 
NRK omtaler også ansettelsen på sine nettsider. 
 
- Jeg brenner for journalistikk som setter spor, som utgjør en forskjell i samfunnet og i folks liv. I denne avdelingen er det både undersøkende, fordypende og innovative miljø som på imponerende vis bidrar til nettopp det. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de flinke folka som jobber her og til å utvikle journalistikken i samarbeid med dem, sier hun til NRK. 

Direktør for Marienlystdivisjonen, Vibeke Fürst Haugen, er glad for å få Johansen med på laget.

- Marianne har solid publisistisk erfaring fra både NRK og andre mediehus, og hun har et brennende engasjement for sjangerområdet. Med henne som redaktør får vi en strategisk leder med stor gjennomføringskraft. Hun blir en solid redaktør og pådriver slik at Dokumentar- og samfunnsavdelingen fortsetter å levere journalistikk av ypperste klasse, sier Fürst Haugen.