I «Kasko» vil publikum få møte norsk-somaliske Jamal, som spillles av Jonis Josef.

Se seriens trailer lenger nede i saken. 

Josef sier at han er svært stolt av «Kasko», som han har vært med å skape og skrive å manus til. 

– Jeg har fått lov til å lage det jeg vil med hvem jeg vil, og jeg kunne ikke vært stoltere, sier han i en melding fra TV 2. 

I vår ble det kjent at Josef forlot NRK for konkurrenten TV 2. «Kasko» er ifølge TV 2 en del av deres satsing på moderne drama. Programredaktør i kanalen, Kathrine Haldorsen, tror serien både vil overraske og underholde seerne. 

 – Vi tror og håper at vi med «Kasko» kan være med på å sette dagsordenen– og skildre hvordan det er å få innpass i arbeidslivet som minoritet i Norge på en humoristisk og engasjerende måte. Samtidig utfordrer serien etablerte fordommer. I tillegg er jo Jonis Josef et funn av en serieskaper, komiker og skuespiller, så dette gleder vi oss til å vise frem, sier Haldorsen. 

NRK-suksess før Jonis gikk til TV 2
Josef har de siste årene gjort seg bemerket som komiker, tekstforfatter, serieskaper og skuespiller.

Jonis Josef sin NRK-serie «Kongen av Gulset» har vunnet både Gullruten-pris for årets nyskaping og Humorprisen for årets morsomste humordrama. Hos Kampanje ble Josef nominert til årets medienavn i 2019.

I den nye TV 2-serien vil hovedrolleinnehaveren Jamal, som snart nærmer seg 30, helst bruke dagene med fest og moro med gjengen han i kollektiv med. Når gjelden øker innser han at han er nødt til å få seg seg ordentlig jobb, og lander en stilling som etterforsker i forsikringsbransjen.

Det Jamal ikke vet er at forsikringsselskapet har ansatt ham fordi de er desperate etter å ansette noen med minoritetsbakgrunn, og tror at han som har tilgang til alle utlendinger.

Hva skjer når streite jobb-Jamal møter dagdriver-Jamal? Ifølge TV 2 oppstår det problemer når den streitere delen av ham havner i konflikt med den han er i kollektivet, og han forstår at disse to identitetene ikke er forenlige. 

Jamal havner stadig i situasjoner det er vanskelig å komme seg ut av, og etter hvert som ting utvikler seg må Jamal finne ut hvem han er og hvem han ønsker å være. 

– Eksepsjonelt flinke folk i alle ledd
«Kasko» produseres av Spark, som blant annet har produsert «Kongen av Gulset». Serieskaperrne er Josef og Mikael Samuelsen, som sammen med produsent Jenny Vuong også har skrevet serien. Samuelsen er også regissør.

– «Kasko» er en serie som har fokus på å formilde seriøse temaer på en morsom, leken og innovativ måte, og det mener jeg i all ydmykhet at vi har landet på. I tillegg er serien laget av en gjeng eksepsjonelt flinke og engasjerte folk i alle ledd, og jeg er veldig stolt av sluttproduktet vårt, sier Samuelsen. 

I øvrige roller får publikum blant annet møte vi Abdullahi Bashir, Dennis Storhøi, Anette Hoff, Odd-Magnus Williamson, Ingrid Giæver, Arman Surizehi, Isak Noor, Marlene Stavrum og Henrik Farley. 

Les også: Dung Tran Larsen forsvant sporløst – nå blir mysteriet true crime-serie på TV 2