Det var sesongens yngste og eldste deltakere som skulle gjøre opp om seieren i årets «71 grader nord». Etter en intens duell mellom freestylekjører Birk Ruud og programleder Petter Schjerven, så var det til slutt sistnevnte som kunne strekke hendene i været og kalle seg for «Norges tøffeste kjendis».

Det er det foreløpig 395.000 som har sett, enten på TVNorge eller strømmetjenesten Discovery+. 344.000 så finalen lineært, hvilket ga TVNorge en markedsandel på 27 prosent.

51.000 har sett episoden på nett.

- Høstens 71 grader nord har vært en berg-og-dal-bane av følelser, med en fenomenal innsats fra engasjerte og engasjerende deltakere som virkelig har underholdt oss i løpet av sesongen. Vi er godt fornøyde med hva de har levert av TV-øyeblikk og seertall, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery.

Forrige høstsesong - uten kjendiser - hadde til sammenligning en finalerating på 236.000 lineært og 35.000 digitalt. 

I år har Discovery doblet droppet vanlige folk og doblet antall kjendissesonger. 628.00 så Henrik Elvestad vinne vårens sesong.

Les også: Jubler over 71 grader nord kjendis-tall: - Går fortsatt som en kule

«71 grader nord» har vært på lufta siden 1999. Våren 2020 slo TVNorge og Discovery finalerekord med 648.000 seere da Jon Almaas vant finalen.

- Det var helt rått!
Men den ferskeste vinneren av programmet er altså Petter Schjerven, kjent som programleder fra blant annet «Typisk norsk» og «Top Gear Norge».

- Fy fader, det var helt vilt, sa Schjerven til VG.

Selv hadde han ikke troa på at han skulle slå alle de yngre deltakerne.

- Det var helt rått! For meg var dette en utrolig mestring. Jeg har jo tenkt at jeg egentlig ikke har fysikk til å klare dette. Ikke trener jeg, og ikke er jeg i spesielt god form heller – trodde jeg. Så jeg overrasket meg selv, fortsatte Schjerven til VG

I tillegg til Ruud og Schjerven var disse kjendisene med i årets sesong:

Programleder Thomas Numme, artist Tshawe Baqwa, komiker Rasmus Wold, bokser Cecilia Brækhus, artist Silya Nymoen, youtuber Agnete «Agnetesh» Husebye, danser Mona Berntsen og TV-personlighet og influencer Aurora Gude.