Henriette Sire Seljom (37) begynner i ny jobb i radiokonsernet Bauer Media. Hun kommer fra jobben som kommersiell rådgiver i Schibsted Partnerstudio, og har tidligere vært med på å bygge opp Schibsted Brand Studio. Nå skal hun hjelpe annonsører å nå ut til riktige målgrupper blant de som lytter til radio på DAB og internett, og ikke minst den stadig økende andelen av befolkningen som lytter til podkast.

- Jeg er ydmyk og stolt av å få mulighet til å jobbe med nye podkastutfordringer i Bauer. I flere år har jeg hørt på podkast, og det er en naturlig del av hverdagen min. Jeg hører på alt fra underholdning til nyhetsoppdateringer, sier Seljom i en melding.

Med ansettelsen av Seljom sier Bauer at de ønsker «å styrke satsingen på podkast.» Også Bauer skal ut og slåss om lytterne i det nye lydmarkedet og da mot nye aktører som Podme og Podimo, som begge lukker deler av sitt innhold bak betalingsmur. Bauer på sin side har valgt en strategi som går ut på å holde sine podkaster gratis for alle lyttere. Det for å i større grad sikre reklameinntektene til podkastene de produserer.

- Podkast er en unik kanal som er i stadig vekst, og det gir et stort potensial for annonsører. Fremover vil vi se podkast som en naturlig del av mediemiksen, og jeg gleder meg utrolig mye til å være med på denne utviklingen, sier Seljom.

I dag har Bauer Media rundt regnet 30 aktive podkaster. Porteføljen består blant annet av «Siri og de gode hjelperne», «Bertrands Univers», «Relasjonspodden», «Langkjøring med Geir Schau» og «PopKast med Tone-Lise Skagefoss.»

- Podkast bidrar til inkrementell dekning for våre radioannonsører, spesielt når det gjelder de unge målgruppene. Kantar forventer at podkast har en daglig dekning på 20 prosent i 2022, sier salgssjef i Bauer Media, Lise Lillevold, som ser frem til å få Seljom med på laget.