Onsdag delte Medienettverket ut prisen for «Årets kvinnelige medieleder» og «Årets talent» på sitt høstmøte på Pressens hus i Oslo.

Daglig leder og økonomidirektør Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, Mari-Marthe Aamold (29), fikk talentprisen for hvordan hun har lyktes med å rive siloer og kommunisere på tvers av virksomhetsområder og byer.

- Dette er veldig hyggelig og stas, det må jeg si. Og veldig uventet, det var to andre kandidater som jeg synes er fantastisk dyktige, sier Aamold til Kampanje.

Hun var nominert til prisen sammen med innholdssjef i Adresseavisen Brand Studio, Michelle Bjellmo (33) og redaksjonsleder i utenriksredaksjonen i NRK Nyhetsdivisjonen, Sofie Gran Aspunvik (32).

- Følte meg som en undedog
Aamold tok på seg jobben som daglig leder og økonomidirektør i to Schibsted-aviser i en alder av 27 år.

- Jeg følte meg litt som en underdog, men det er ikke alltid så dumt å være en underdog, å komme litt utenfra og være litt ydmyk. Jeg brukte mye tid på å prate med dem jeg skulle jobbe med. Så da jeg senket skuldrene litt så tenkte jeg ikke så mye på at jeg var 27, men på jobben jeg skulle gjøre og hvordan vi skal lykkes med det oppdraget vi har.

Juryen har bestått av Christina Dorthellinger Nygaard i NTB, Hege Marie Kallestad i TV 2, Sara Taslimi i NRK, Bjørn Bore i Vårt Land, Heidi Wiggen i Visindi og Guri Jortveit i Arbeidets Rett.

Les mer: Se de nominerte til Årets kvinnelige medieleder og Årets talent her

Morgenbladet-redaktør til topps
Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, fikk prisen for årets medieleder.

- Dette synes jeg er ordentlig stas. Jeg sa før i dag at jeg aldri hadde vunnet noe, men nå har jeg det, og det er en god følelse, sa hun fra scenen.

- Jeg vil berømme Medienettverket for innsatsen de har gjort over mange år. På en måte skulle man ha ønsket at man ikke hadde trengt denne prisen og Medienettverket, men det er ikke sikkert man hadde sett så mange kvinnelige medieledere, hadde det ikke vært for en målrettet innsats, fortsatte hun.

De nominerte i kategorien «Årets kvinnelige medieleder» har, foruten Sæbø, vært redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Guri Jortveit (54) og sjefsredaktør i Bergens Tidende, Frøy Gulbrandsen (42). 

Juryen har bestått av Hege Kosberg i NHST, Sissel Skjervum Bjerkagen i Ringerikes Blad, Abhijit Saha Banik i Egmont, Thor Gjermund Eriksen i NRK og Trude Greni i Mentor Media.

Medienettverket delte for første gang også ut Årets mangfoldspris, som gikk til NRK og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.