Torsdag ettermiddag overtok Anette Trettebergstuen (Ap) nøklene til Kulturdepartementet fra sin forgjenger Abid Q. Raja (V). Som kultur- og likestillingsminister overtar Trettebergstuen også ansvaret for mediefeltet.

- Det føles fantastisk å få lov til å ha verdens beste jobb. Å få jobbe med kultur-, likestilling-, frivillighet-, idretts- og mediepolitikk. Det er virkelig drømmejobben, sier Trettebergstuen til Kampanje.

- Går ydmykt inn i oppgaven
Trettebergstuen ble tidlig løftet frem som en favoritt til denne statsrådposten og hun innrømmer at hun kjenner på et forventningspress.

- Ja, absolutt, og det tror jeg man skal. Man skal gå inn i oppgaven med ydmykhet, og det gjør jeg så til de grader. Jeg ønsker å være en god statsråd for de feltene jeg har ansvar for. Det betyr å være tilgjengelig, lyttende og jobbe sammen med de ulike feltene jeg har ansvar for.

- Abid Raja ble på mange måter en pandemiminister. Hva slags minister blir du?

- Jeg skal passe på at de i bransjen jeg har ansvaret for kommer seg helskinnet gjennom slutten av pandemien og gjenåpningen. Vårt store prosjekt og min oppgave blir å løfte kulturen, føre en mer offensiv likestillingspolitikk, og sørge for at mediene, som grunnpilaren i vårt demokrati og forutsetningen for ytringsfriheten, får bedre rammevilkår i fremtiden.

- Blir det mer penger til mediene i form av økt pressestøtte, og hvor mye?

- Det blir nok det. Det har vi lovet. Akkurat hvor mye som kommer, og når, kan jeg ikke forskuttere. Nå har jeg akkurat kommet hit på kontoret, nå skal vi sette oss ned og begynne å lage endringer i Solberg-regjeringen sitt statsbudsjett. Vi har store ambisjoner for våre felter. Vi får ikke gjort alt i ett budsjett, men jeg kan love at jeg skal jobbe og gjøre mitt ytterste for at mediebransjen får gode rammevilkår og ta tak i utfordringene som mediebransjen står overfor.

Les mer: Slik blir den nye medie- og PR-politikken

Lar flagget henge
- Du fikk noen gaver av Raja, blant annet et regnbueflagg. Blir det hengende?

- Ja, det ser jeg ingen grunn til at det ikke skal. Det er et flagg som symboliserer gode verdier.

Ifølge Raja har flagget en dobbelfunksjon, ettersom det også hindrer innsyn på statsrådens kontor fra redaksjonslokalene til Vårt Land, som ligger tvers over veien.

- Hva betyr flagget for deg?

- Det er homoflagget. Jeg er selv homofil, og det flagget representerer at alle skal få være den man er, uavhengig av legning, kjønn og bakgrunn og så videre, sier Trettebergstuen.

Les mer: Frp bekymret over ny mediepolitikk: - Bidrar til mindre avstand mellom myndighetene og media

Her kan du se en video der avtroppende kulturminister Abid Raja overlater kontoret til Anette Trettebergstuen.