– Jeg trodde nesten ikke det var sant da jeg fikk spørsmålet om jeg kunne tenke meg å lede «The Voice», sier Siri Nilminie Avlesen-Østli.

Hun er denne høsten aktuell i lørdagsprogrammet «Skal vi danse», og har tidligere vært deltaker i «Kompani Lauritzen». Nå venter nye og større oppgaver for Avlesen-Østli. 

- Det var vanvittig stort og jeg ble så glad for å få muligheten. Programmet er fantastisk – så ja, dette er faktisk drømmejobben i mine øyne. Jeg er veldig takknemlig for at TV 2 vil satse på meg i denne rollen, sier hun.

37-åringen har lang fartstid som journalist, fra 2012 i TV 2, hvor hun blant annet har vært reporter, anker og programleder i TV 2 Sporten, programleder i «God morgen Norge» og anker i TV 2 Nyhetskanalen. 

Nå ser hun fram til å gå i gang med «The Voice».

– Det å få jobbe med de fire flinke og fine mentorene, og alle de store talentene blir utrolig stas. Jeg gleder meg spesielt til den følelsesmessige biten – det å være så tett på talentene i en så viktig stund i livene deres, og være til støtte og trygghet for dem, er noe som jeg ser veldig frem til, forteller Avlesen-Østli.

Overtar etter rutinerte Mund
Hun tar dermed  over etter Øyvind Mund som har ledet programmet i en årrekke, og sier «det blir litt skummelt.» 

- Men jeg krummer nakken og er klar. Øyvind har jo vært «The Voice» i seks sesonger. I tillegg til å være en dyktig programleder er han en fantastisk fyr, som byr på gode råd – så dét er godt å ta med seg, sier Siri.

Hun sier at hun kommer til å trekke veksler på egen erfaring som talentshow-deltaker og interessen for sang og musikk.

- Jeg er veldig glad i å synge og har blant annet sunget i et bluesband. Og så har jeg for en del år siden vært på andre siden, da jeg prøvde meg to ganger på talentshow på tv selv, uten å komme videre – så jeg vet kanskje litt om hva deltakerne i «The Voice» går gjennom, forteller Siri Nilminie Avlesen-Østli.

- En stor glede å presentere Siri
TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, ser frem til den nye «The Voice»-sesongen.

- Det et en stor glede å kunne presentere Siri Nilminie Avlesen-Østli som ny programleder for «The Voice». Siri er erfaren formidler og vil med sitt trygge og gode vesen også være en solid støttespiller for deltakerne i programmet. Jeg er helt sikker på at den kommende «The Voice»-sesongen er i de beste hender, og ønsker både Siri, talentene og den herlige «firerbanden» i dommerstolene masse lykke til med opptakene som nå er i full gang, sier Haldorsen.

Espen Lind, Ina Wroldsen, Matoma og Yosef Wolde-Mariam fortsetter som mentorer i 2022-utgaven av «The Voice», som er den sjuende sesongen av programserien som blir sendt på TV 2.