I dag slapp Thor Gjermund Eriksen nyheten om at hans dager som NRK-sjef er talte. Eriksen vil fratre stillingen i løpet av 2022, tre år før åremålet hans går ut, og dermed settes jakten på ny kringkastingssjef i gang.

Ifølge Eriksen er det viktig at NRK får på plass en ny kringkastingssjef i god tid før organisasjonen skal flytte fra Marienlyst til Ensjø.

Leder for Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ), Rolf Johansen, forstår avgjørelsen.
 
- Jeg synes han har gode argumenter for hvorfor han mener det er riktig timing nå. Og han har alltid vært tydelig på at han ikke kommer til å sitte hele periode to. Det var overraskende at beskjeden kom i dag, men i det store bildet er det ikke overraskende. Dette gir også styret god tid til å finne en ny kringkastingssjef, sier Johansen til Kampanje.
 
- Har dere noen tanker allerede nå om hvem dere ønsker som ny kringkastingssjef?
 
- Nei, men jeg forventer at styret går inn i en god og grundig prosess, og så håper jeg de finner den beste kandidaten.