Problemene inntraff rundt 09.20 onsdag morgen og skal ha vart i omtrent én time. Det førte til at 160 nettsteder som benytter seg av publiseringssystemet Labrador til Publish Lab gikk i svart, inkludert fagblader som Journalisten, Medier24 og Advokatbladet.

Også Dagbladet benytter seg av dette systemet, men her var det først og fremst journalistenes mulighet til å publisere saker som ble rammet, og ikke fronten på nettavisen.

- Vi gikk ikke ned, men vi kunne ikke publisere noe nytt på en time. Det skal ikke skje, ikke minst på heftige nyhetsdager, sier nyhetsredaktør Frode Hansen til Kampanje.

Han legger til at de fikk oppdatert nyhetsstudioet sitt, og kunne sende push-varsler til leserne sine derfra.

Ifølge Medier24 gikk TV 2.no helt ned for telling.

- Dramatisk
Feilen skal ha oppstått hos en serverleverandør til Publish Lab.

- Det er en underleverandør av oss som har hatt problemer og vi vet foreløpig ikke hva som er årsaken, sier Jon Reidar Hammerfjeld, administrerende direktør i Publish Lab.

- Er situasjonen under kontroll nå?

- Nettstedene er i drift og de får lagt ut saker.

- Er dette dramatisk for dere?

- Det er absolutt en dramatisk hendelse. Vi jobber med å hindre at dette skal skje igjen, sier Hammerfjeld.

- Irriterende
Alle nettstedene som driftes av Publish Lab er kopiert opp tre ganger, og nå jobber Publish Lab med å opprette en fjerde kopi som skal ligge hos en annen serverleverandør.

- Når vi har den klar, vil vi være i stand til å skifte kundene over til en annen leverandør. 

Ansvarlig redaktør i Journalisten, Roger Aarli Grøndalen, bekrefter at også de ble rammet.

- Det er alltid irriterende, men heldigvis skjedde det ikke oppe i midt i en nyhetshendelse. Det var ikke noe på morgenen folk ikke tåler å lese en halvtime senere, men vi har ikke ønske om å være nede, sier han til Kampanje.

Les også: - Slik forsvant Facebook fra internett