Andre episode av TV 2s nye storsatsing, «Lego Masters», hadde totalt 345.000 seere. Det er 50.000 færre enn premieren.

Og et godt stykke bak det rivaliserende NRK-programmet, «Familiens ære», som hadde totalt 538.000 seere.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, innrømmer å være litt skuffet over seertallene, men er fortsatt stor tro på konseptet, og programmets videre skjebne.

- Deltakerne er vanlige folk, ikke kjendiser, som jeg tror folk kommer til å bli mer og mer glad i etter hvert. Jeg har stor tro på fortsettelsen, sier Haldorsen.

- Må få ut budskapet
Hun forteller at programmet er et familieprogram og at de ønsker å treffe familier med barn i Lego-alder. Hun har imidlertid bitt seg merke i at mange kommenterer at programmet går noe sent på lineær-TV.

- Vi må jobbe med å få ut det glade budskap om at man kan se på TV 2 Play tidligere på kvelden, sier Haldorsen og fortsetter:

- For noe som er positivt, er at premieren har vokst med om lag 60.000 seere på en uke, så jeg tror dette er noe folk ser over tid. Det synes jeg er en lovende utvikling, sier Haldorsen.

Til sammenligning hadde premieren, som ble vist på lineær-TV forrige fredag, 395.000 seere totalt målt etter like mange dager.

Les også: Nesten 400.000 har sett TV 2s nye storsatsing: - Tror dette tar tid å bygge

Ikke redd for flopp
- Folk må gi det en sjanse. Jeg synes dette formatet er bra. Også synes jeg det er litt kult at vi gir «nerdene» en sjanse. Disse vanlige folkene som er så entusiastiske. I tillegg er brikkemesteren helt fantastisk, og Erik er veldig god han også. Så har vi kanskje ikke lykkes helt med å etablere den elleville Lego-feberen i Norge, men det er ikke krisestemning hos oss. Det tar tid å bygge konsepter, sier Haldorsen.

- Så du er ikke redd for at programmet skal floppe?

- Jeg tror ikke det blir noen flopp. Det er kanskje et litt uvant format, men jeg er trygg på at folk vil vende seg til det, sier Haldorsen.

Av andre TV 2-programmer som gikk i helgen hadde «Skal vi danse» 526.000 seere totalt. Det er opp 35.000 seere fra forrige uke.

«Farmen» hadde 520.000 seere totalt denne helgen, noe som er et lite fall på 9.000 seere fra forrige helg.

«Stjernekamp» på NRK hadde 908.000 seere og ble med det helgens mest sette program.