Det svenske, børsnoterte mediekonsernet Nordic Entertainment Group (Nent Group) legger frem årets tredjekvartalsresultat, og de viser at selskapets ekspansjonsplaner kommer til syne også i regnskapstallene. Veksten i antall kunder var på 28 prosent sammenlignet med samme tid i fjor, og totalt har Viaplay nå på litt over 3,6 millioner kunder.

Veksten i tredje kvartal er også kraftigere enn den var i sommer. Ser en på tilsvarende tall i andre kvartal var veksten på 21 prosent.

Så langt i år har Viaplay hentet 795.000 kunder og toppsjefen stormer derfor mot det nye kundemålet for 2021.

Viaplay-eieren Nent har satt seg et mål 900.000 nye Viaplay-abonnenter i 2021, hvor 400.000 skal komme fra Norden og 500.000 fra det internasjonale markedet.

- Vi er på god vei til å å nå vårt mål for 2021, sier konsernsjef Anders Jensen i Nent Group i en børsmelding.

Siden andre kvartal ar Viaplay dermed fått hele 322.000 nye abonnenter. Det er i de nye markedene utenfor Norden at veksten er størst. Hele 286.000 av de nye kundene er internasjonale, mens veksten i Norden var på 36.000 kunder.

- Tredje kvartal var et nytt viktig skritt på veien mot vårt femårsmål som en internasjonal strømmeutfordrer. Vi nådde en rekke nye milepæler, inkludert den viktige lanseringen av Viaplay i Polen, vårt niende og største marked så langt, sier Jensen.

Les også: Nent Group oppjusterer Viaplay-mål - hentet 140.000 nye abonnenter i andre kvartal

Kostbar utrulling
Veksten i omsetningen var på ti prosent og selskapet, som også omfatter virksomhetene TV3, den gratis strømmetjenesten Viafree og radiokanalen P4, fikk en omsetning på tre milliarder svenske kroner. Det er også tydelig at Viaplay er den største inntektsdriveren i Nent Group nå. Omsetningen til Viaplay i tredje kvartal var på 1,1 milliarder kroner.

Samtidig kommer det frem at veksten internasjonalt koster selskapet mye penger. I resultatrapporten skriver Nent Group at den internasjonale ekspansjonen belaster regnskapet med 200 millioner svenske kroner og driftsresultatet faller fra 176 millioner svenske kroner i tredje kvartal i 2020 mot årets 80 millioner kroner.

Jensen mener den internasjonale satsingen er en suksess.

- Vi har etablert sterke, locale distribusjonsavtaler som bidrar til totalt 313.000 internasjonale Viaplay-kunder ved utgangen av tredje kvartal, sier Jensen.

Selskapet har tidligere uttalt at de vil lansere i fem nye markeder innen utgangen av 2023 slik at Nent Group da vil være til stede i 16 ulike markeder.

Les også: Viaplay-eier sikter mot 12 millioner kunder i 2025

Her kan du se tallene til Nent Group for årets tredje kvartal. Alle tall i MSEK. 

Nent Group 2021 2020 Endring i %
Omsetning 3.054,0 2.828,0 + 9,9
Driftsresultat 114 256 - 55
Resultat før skatt 106 231 - 54