1. oktober hadde NRK Supers «Ikke gjør dette mot klimaet» premiere. NRK beskriver serien som «en spektakulær underholdningsserie med et viktig budskap», som har som mål å forklare sammenhengen mellom små ting vi gjør i hverdagen og det globale klimaet. 

I likhet med NRK Supers «Superkroppen», har NRKs klima-serie rettet mot barn fått en del publikummere til å se rødt. Serien har blitt klaget inn 36 ganger til Kringkastingsrådet, ifølge rådssekretær Erik Skarrud. 

En av klagerne skriver at NRK burde skamme seg, og at hans to barn aldri vil få lov til å se på NRK igjen så lenge han og ektefellen har ansvaret for barnas oppvekst.  

- Jeg er rett og slett sjokkert over innholdet i det nye programmet. Dette er rein og skjær klimapropaganda og vi vil ikke tillate at barna våre ser på et slikt program eller NRK igjen noen gang. Hvis lisenspengene våres skal gå til å finansiere skremselspropaganda så føler jeg det er min plikt å si ifra at dette ikke er greit. Barn vil få angst, unødvendig bekymring og helseproblemer slik dere holder på, skriver klageren blant annet. 

En klager truer med politianmeldelse
En annen klager skriver at han kommer til å anmelde serien hvis den vises «slik den ble presentert i kveld», og henviser altså til et innslag på Dagsrevyen 30. september.

- Dette er direkte angrep på barns psykiske helse, og kommer derfor under kategorien «kriminelle handlinger som med hensikt påfører barn psykisk vold», skriver klageren videre. 

I Dagsrevyen-innslaget som har fått flere til å reagere, beskrives serien som NRKs største klimasatsing for og med barn. En tredje klager skriver følgende etter å ha sett Dagsrevyen-innslaget: 

- Hva i alle dager er det for noe skremselspropaganda dere er iferd med å sende beregnet for barn og unge?? Etter å ha sett på Dagsrevyen nå i kveld, 30 september, er jeg mildt sagt både sjokkert og fly forbanna!!

Les også: Helgheim utløste klagestorm på NRKs valgdekning: - Propagandamaskineri