Hvis Norge har en liste over aviskonger i landet, så kommer Odd Reidar Øie høyt på den listen. Ifølge Finansavisen og Kapital har Øie i løpet av de siste fem årene tjent nærmere en halv milliard kroner, og Kapital har nå for første gang tatt Øie inn på sin liste over Norges 400 rikeste i en alder av 71 år, med en formue på 1,05 milliarder.

- Jeg brenner for lokalaviser. De tjener gode penger, og har faktisk en veldig høy verdi selv om mange får statsstøtte, og ikke kan betale utbytte, sier Odd Reidar Øie til Finansavisen.

Av større aviser er Øie i dag største eier i Mentor Medier med Vårt Land og Morgenbladet i porteføljen. I tillegg eier han mye Schibsted og Polaris samt Handels og Sjøfartstidende i tillegg til en rekke mindre aviser.

Blant avisinvesteringene er Altaposten, Brønnøysunds Avis, Gudbrandsdalen Dagningen, Helgelands Blad, Saltenposten, Ytringen, Eidsvold Blad Østlendingen, Trønder-Avisa og Klassekampen.

- Men mest kjent er jeg fra å ha reddet Sør-Varanger Avis fra konkurs. Som søring var jeg ikke populær, men da jeg sa jeg kunne ta første fly hjem, ble de mer ydmyke. På inspirasjon fra Øyer Menighetsblad, som publiserte navnene til alle som ga dem penger, publiserte jeg navnene på alle som kjøpte aksjer i Sør-Varanger Avis. Det var en morsom aksjetegning, sier Øie i intervjuet med Finansavisen.