I morgen, 28. oktober, går årets sjette møte i Kringkastingsrådet av stabelen. 

Da skal rådet diskutere NRKs bruk av en tidligere MDG-politiker som klimapsykolog i en video laget av NRK Nyheter. Kampanje har tidligere omtalt denne klagesaken, som rådssekretær Erik Skarrud da mente hadde blitt utløst av at Frp-politiker Jon Helgheim la ut et innlegg på sin Facebook-profil. 

- Så vidt jeg kan se har mange av dem samme tekst, og de stammer nok fra en oppfordring fra Jon Helgheim på hans Facebook-profil, sa Skarrud.

- Klagene kom inn før forrige møte, men saken ble ikke behandlet. Så ble det klaget på at saken ikke ble behandlet og nå blir den det, sier Skarrud til Kampanje i dag. 

Sist Kampanje omtalte saken lå antallet klager på 413. Skarrud bekrefter at dette er uvanlig høyt. 

- Det skjer som regel maks en håndfull ganger i året at vi mottar flere enn hundre klager på en sak, sier han. 

Det var i august at Helgheim langet ut mot NRK i innlegg på Facebook der han skrev at det virket som at de ikke en gang prøvde å være politisk nøytrale. Han reagerte på innslaget der forsker på klimapsykologi Erik Nakkerud oppfordret folk med klimaangst til å stemme på et klimaparti ved stortingsvalget.

Du kan se innslaget, som Helgheim kaller for «klimapropaganda», her.

NRKs klimaprogram rettet mot barn skal diskuteres
En av de andre sakene som skal diskuteres under morgensdagen møte er klagene rettet mot NRK Supers «Ikke gjør dette mot klimaet», som Kampanje var først ute med å omtale. Flere av klagerne kaller programmet for klimapropaganda, og mener programmet kan «gi barn angst». Programmet har nå blitt klaget inn omtrent 70 ganger, melder Skarrud. 

Under møtet skal også programredaktøren for NRK Super, Hildri Gulliksen, forklare NRK Supers intensjon med serien. Dette har hun allerede gjort i et innlegg hos Kampanje, der hun blant annet skriver at programmet er lite egnet til å gjøre aldersgruppen redd. 

I morgen skal også Kringkastingsrådet også diskutere hvordan NRK bruker ordet «hen». Det er kommet inn to klager til bruken av «hen», der begge klagerne er negative til bruken av ordet. 

En av klagerne skriver at hun har hørt ordet brukt i «diverse sendinger».

- Flott at dere prøver å henge med i tiden, men at en bitteliten
andel av befolkningen sitt behov for å føle seg krenket skal føre til at det store flertallet av befolkningen skal defineres som uten kjønn/intetkjønn, er helt feil. At det er in å være politisk korrekt har jeg skjønt er viktig for dere, men nå går det for langt, skriver klageren, som også skriver at hun er stolt over å være kvinne. 

Under morgendagens møte skal de også diskutere bruken av kommentarfeltet på NRK Ytring, og at ishockey er blitt betegnet som «slåssesport». Rådet skal også se nærmere på flere henvendelser som er kommet inn om hvilke data som ble brukt for å lage Valgomaten. 

Under forrige rådsmøte, som fant sted 23. september, ble blant annet NRKs avgjørelse om å avpublisere «Helt Ramm» diskutert.