NRKs tidligere kulturkommentator Agnes Moxnes ble tildelt Prix Radios hederspris da fagkonferansen Radiodager startet på Quality Hotell 33 i Oslo torsdag.

Arrangør av Prix Radio er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, Nordic Entertainment Group (Nent), Norsk Lokalradioforbund (NLR) og Norsk Rikskringkasting.

- Siden bare én kvinne har fått denne prisen før meg siden 2003, tok jeg på meg herrejakka, sa Agnes Moxnes til applaus fra salen da hun tok imot prisen.

Prisutdelingen startet i 2003 og den aller første hedersprisen gikk Lars Roar Langslet. I 2004 fikk Gerd Johansen hedersprisen.

Moxnes har jobbet i NRK i 35 år. Hun har ledet programmer som «Kulturbeitet» og «Kulturnytt», og de siste ti årene har hun vært kulturkommentator, før hun gikk av med pensjon i høst.

- Jeg er så utrolig, utrolig glad for denne utmerkelsen. Jeg har smilt så ufattelig bredt de siste to dagene, sier Moxnes, som avslørte at hun hadde fått beskjed om prisen på forhånd.

- Det at denne prisen kommer fra det stedet jeg elsker aller mest, nemlig de som sitter i radiostudio... Det har vært mine lykkeligste år i NRK, sa hun.

I takketalen sin gjorde Moxnes et poeng av at man ikke overøses med heder og ære som kulturjournalist.

- Jeg har veldig lyst til å takke mine kjære elskede kolleager som har jobbet med kultur i alle disse årene. Denne hederen deler jeg veldig gjerne med dere.

De øvrige prisene i Prix Radio deles ut fredag kveld.