Fredag kunne TV 2 ønske velkommen til et splitter nytt program i helgemenyen, helt fritt for kjendiser, foruten programleder Erik Solbakken. I  «Lego Masters» skal åtte par kjempe om å bli Norges beste Lego-byggere. Vinnerne får en Lego-pokal og 500.000 kroner.

Første episode har så langt blitt sett av 395.0000 etter snaue tre dager. I snitt fulgte 292.000 urpremieren på TV 2 fredag kveld.

- Jeg synes det er en veldig god start på et helt nytt format. Jeg tror dette tar tid å bygge, men jeg elsker dette formatet og har stor tro på at man bare blir mer og mer glade i deltagerne, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Hun er spesielt fornøyd med at programmet fikk en andel på hele 48 prosent i målgruppen 20 til 49 år.

Tror TV 2 er litt skuffet
TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener imidlertid det må være litt skuffende for TV 2 at 50.000 seere hadde falt av på del to av programmet, som ble sendt etter 21-nyhetene og Sportsnyhetene.

- Det er litt motsatt av den strukturen TV 2 pleier å ha. Seertallet pleier å være høyere på del to, så en tese her kan være at yngre barn er driveren for seingen, sier Massaiu.

Hun håper seertallet vokser seg nærmere en halv million utover i sesongen, og mener det åpner seg en ny mulighet når NRK-programmet «Familiens ære» går av lufta om noen uker. Dette programmet trakk 500.000 seere på NRK1 fredag kveld.

- Det blir spennende å se hvordan det går fremover og hvordan strømmingen av programmet utvikler seg.

Fornyer programtilbudet
Kathrine Haldorsen i TV 2 forteller at de var forberedte på at det kunne bli vanskelig å holde på de yngste barna gjennom hele fredagskvelden.

- Men vi tror folk klarer å finne frem til siste del, enten i reprise på lørdag eller på TV 2 Play, sier hun.

Hun vil ikke gå ut med hva de ønsker seg av seertall for dette formatet, som er en del av TV 2s fornyelse av programtilbudet.

- Målet er at det norske folk skal få øynene opp for dette fantastiske formatet og at foreldrene skal komme seg ned på gulvet og leke enda mer med barna etter å ha sett dette prgorammet, sier hun.