Pål André Helland har blitt ny fotballekspert for Viaplay. Han gjør sin studiodebut når Rennes møter Tottenham, og Bodø/Glimt møter Zorya Luhansk i UEFA Confrence League på torsdag.

Nent som det siste året har styrket sportssatsingen ettertrykkelig med store signeringer på vintersportssiden, får nå med seg et stort navn også på fotballaget.

Helland har i mange år vært en av Eliteseriens aller største profiler. Han har over 150 kamper for Rosenborg som han har vunnet både serie og cup med. Nå spiller han for Lillestrøm som kjemper om medalje i årets Eliteserie. I tillegg har han seks landskaper og et landslagsmål for Norge.

– Å bli fotballekspert for Viaplay synes jeg er en veldig spennende mulighet, så da anledningen bød seg så var jeg ikke i tvil om at dette var noe jeg ville. Muligheten til å få bruke flere virkemidler til å se og utvikle forståelsen for spillet er spennende, og jeg tror at det å få jobbe med fotball fra denne siden av kameraet også kan bidra til at jeg selv blir en bedre fotballspiller, sier Helland.

Sportssjef i Nent Norge, Kristian Oma, er fornøyd med å ha den snartenkte trønderen med på laget.

– Det blir kanongøy å få Pål André i studio. Han følger godt med, brenner for fotball og har alltid vært en verbal favoritt blant fans og journalister. I tillegg har han åpenbart en interesse for media og kommunikasjon. Så dette blir en form for avansert arbeidspraksis eller videreutdanning, samtidig som han selvfølgelig skal satse for fullt i Lillestrøm, sier Oma.