VG beholder tittelen som Norges største mediehus med en samlet dekning for papir og nett på i underkant av 2,2 millioner personer. Det viser ferske lesertall fra Mediebedriftenes landsforening (MBL).

NRK og Dagbladet er også inne på pallen, med en dekning på henholdsvis nær 1,5 millioner og 1,3 millioner daglige lesere. For NRKs del inkluderer tallene kun nettavisen til mediehuset.

- Dette er ikke så overraskende. Jeg er glad for at VG befester posisjonen sin som landets største mediehus med flest lesere, sier sjefredaktør og administrerende direktør i VG, Gard Steiro, til Kampanje.

- Det har vært et spesielt år med pandemidekningen, og jeg tror vi på sikt vil se at vi har fått flere lesere som vil følge med oss videre i rekordåret, legger han til.

- Det er NRK som er deres nærmeste konkurrent, hvordan opplever du konkurransen fra dem?

- Konkurransen fra NRK er tøff og jeg tror det er bra for norske mediebrukere at vi har flere nyhetsmedier som konkurrerer om å gi folk det beste nyhetstilbudet. Det er en konkurranse vi har til hensikt å fortsette å vinne.

Les også: VG er norgesmester i medier – feier rivalene av banen under den store prisfesten

Totaldekningen går tilbake
74 prosent av alle nordmenn leser én eller flere nettaviser daglig. Den totale digitale dekningen går imidlertid tilbake tre prosent fra første til andre kvartal.

- Det er fortsatt en stor andel av Norges befolkning som hver dag blir informert av og holder seg orientert gjennom norske medier. Dette viser at mediene spiller en viktig rolle i nordmenns hverdag, sier administrerende direktør i MBL, Randi S. Øgrey.

Les også: Her er landets mest leste ukeblader – 110-åring troner på toppen

Her er Norges største mediehus (nett og papir):

VG 2.161.900
NRK 1.452.300
Dagbladet 1.290.300
TV 2 840.500
Aftenposten 623.400
Nettavisen 477.700
E24 469.400
Dagens Næringsliv 247.300
Bergens Tidende 235.300
Adresseavisen 215.500

Se alle tallene her!

Kilde: Kantar Forbruker & Media 21/2

- Færre hadde tilgang på papir

Papirlesingen har samlet sett en tilbakegang på 11,8 prosent i sammenlignet med ett år tidligere. Lokal- og regionavisene, med under 50.000 lesere, har en tilbakegang på 11,5 prosent og nisjeavisene går tilbake 13,7 prosent. 34 prosent av den norske befolkningen leser fortsatt minst én papiravis en gjennomsnittlig dag

- Vi vet at det også i vår var færre som hadde tilgang til papiraviser på jobb og offentlige steder, noe som kan ha påvirket papirlesingen. Når det gjelder den mindre nedgangen i digitalkonsumet er dette en forventet utvikling og viser at det digitale trykket har holdt seg godt også i en periode hvor folk oppholder seg mer utendørs og flere logger av mot sommerperioden, sier Øgrey. 

Aftenposten er Norges største papiravis med 282.000 lesere for en gjennomsnittlig utgave, etterfulgt av VG med 149.000 lesere. Klassekampen er fortsatt Norges tredje største papiravis med 108.000 lesere.