Etter å ha produsert 36 sesonger med «71° nord», «71° nord – Norges tøffeste kjendis» og «Camp 71», er TVNorge klar med en helt ny vri på konseptet kalt «71° nord – team».

Der skal fire kjendispar konkurrere mot hverandre på tid på kryss og tvers av Norge.

- Vi jobber kontinuerlig med å utvikle programkonsepter, både nye og eksisterende, og «71° nord» har vært en bærebjelke i vårt sendeskjema i årevis. Det er vi skikkelig stolte av. Selv om vi nå lager «71° nord» med en ny vri, vil programmets DNA være tydelig til stede. Deltakerne skal fortsatt bryte egne grenser i møte med beintøffe utfordringer i spektakulær norsk natur, sier programdirektør i Discovery Networks Norge, Magnus Vatn.

Overfor Kampanje bekrefter Vatn at «71° nord – team» erstatter den ordinære versjonen uten kjendiser neste år. Originalversjonen har ikke vært på lufta siden 2020.

- Det erstatter originalversjonen denne sesongen, men det betyr ikke nødvendigvis at vi ikke skal lage «71° nord» uten kjendiser igjen, sier han.

Kjendislagene som skal konkurrere mot hverandre består av Jon Almaas (programleder) og Adam Schjølberg (komiker), Vita og Wanda Mashadi (influensere og TV-profiler), Victoria Tolaas (PT og influenser) og Safari Shabani (programleder, YouTube), og Thomas Alsgaard (tidligere skiløper) og Elisa Røtterud (journalist, eventyrer). 

Både Schjølberg, Vita Mashadi, Jon Almaas og Thomas Alsgaard har vært med på «71° nord», og Almaas og Alsgaard har i tillegg vunnet konkurransen.

. Jeg må rett og slett prøve å få rettet opp imaget mitt. Forrige gang ble jeg stemplet som irriterende besserwisser, så nå skal jeg prøve å vise at jeg egentlig er ganske grei å ha med å gjøre. I tillegg var det å være med på «71° nord» er noe av det mest oppkvikkende og ekstreme jeg har gjort, fra naturopplevelsene og lagfølelsen, til spenningen og adrenalinkickene, og det frister å få oppleve det en gang til, sier Almaas i en pressemelding.

«71° nord - team» har premiere våren 2022. Denne høsten skal en ny kjendisgjeng på tur i «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

Les mer: Dette er de nye deltakerne i 71 grader nord kjendis