En sponsorplakat av møbelforhandleren Trademax i forkant av serien «Helt perfekt» på TVNorge brøt regelene for sponsing på TV. Det skriver Medietilsynet i en melding.

- Discovery brukte slagord og element fra sponsoren sine reklamekampanjer i sponsorplakaten, noe som ikke er lov, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

- Slike element bidrar til at sponsoridentifiseringen kan fremstå som en reklameplakat, noe som ikke er formålet, fortsetter hun.

Formålet med sponsorplakaten er å gjøre seerne oppmerksomme på at eksterne aktører har bidratt økonomisk til å produsere eller sende programmet, opplyser Medietilsynet.

De har gitt Discovery en advarsel om forholdet.

- Siden Discovery erkjente at det hadde skjedd en feil og raskt tok bort sponsorplakaten på eget initiativ, nøyer vi oss med å gi kringkasteren en saksjon i form av en advarsel i dette tilfellet, sier Sekkelsten.

Kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, forklarer regelbruddet med en menneskelig feil.

- Bruddet skyldtes en menneskelig feil i forbindelse med godkjenningen av en sponsorplakat. Vi tok av plakaten med det samme feilen ble oppdaget. Vi tar advarselen til etterretning, skriver hun i en tekstmelding til Kampanje.