Stig Jakobsen (53) er ansatt i stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Nidaros i Trondheim. Det opplyser Nidaros-eier Amedia.

- Jeg har latt meg fascinere av Nidaros og måten de har lyktes med å få fotfeste i et marked ingen trodde var mulig å penetrere, sier Jakobsen i en pressemelding.

Nidaros ble startet i begynnelsen av 2020 med Arne Reginiussen som ansvarlig redaktør. Han ga seg allerede 1. oktober samme år og overlot sjefsstolen til Vanja S. Holst.

Hun ga seg imidlertid i jobben i mai i år etter uenigheter med Reginiussen, som på det tidspunktet var styreleder for avisa. Anniken Renslo Sandvik har vært konstituert redaktør siden den gang.

 

Direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen, er svært tilfreds med ansettelsen av en erfaren toppleder i Nidaros.

- Vi er overbevist om at Stig vil løfte Nidaros og sørge for at at vi tar en sterkere posisjon i et strategisk viktig marked for Amedia. Stig er en stødig redaktør som trives i utfordrerposisjon. Han er strategisk sterk, nytenkende og samtidig flink til å få med seg folk, sier Nilsen.

Stig Jakobsen har bakgrunn fra flere norske medier, blant dem TV 2, Dagbladet og Bonnier Media.

Han var redaktør i iTromsø fram til september i fjor, men flyttet da sørover og ble sjefredaktør og administrerende direktør i det nyoppstartede Steinkjer24. Steinkjer24 er i likhet med iTromsø eid av Polaris Media, men nå går altså Jakobsen til Amedia-eide Nidaros.

- Dette er en spennende og god ansettelse som redaksjonsklubben har sett fram til. Avklaringen har mye å si for veien for Nidaros. Vi er glade for at vi får en kompetent redaksjonell leder, og vi ser fram til å bli enda bedre kjent med Stig, sier Kine Tømmerdal.