Torsdag kveld ble sesong to av «Ikke lov å le på hytta» publisert på VGTV. Den første episoden ligger åpen, mens resten av sesongem er lagt bak betalingsmur. Selv om VG ikke ønsker å gå ut med tall, så forteller redaktør for VG+ Jane Throndsen at det er god stemning i pluss-avdelingen.

- Publikum har også denne gangen strømmet til for å se andre sesong av suksessen «Ikke lov å le på hytta». Vi er strålende fornøyd med mottakelsen. Denne satsingen fra VGTV har vært meget viktig for salg. Vi går ikke ut med konkrete tall, likevel kan vi avsløre at hytta skaper jubel hos oss denne høsten, sier Throndsen.

Også programleder Mads Hansen er strålende fornøyd mottakelsen den andre sesongen har fått.

- Den har gått mye bedre enn sesong én. Da jeg pratet med dere i fjor, så nærmet den seg en halv million visninger etter en uke - sesong to har nesten 600.000 på fire dager. Det har gått over all forventing. Vi fikk ekstremt god respons på sesong én, og at sesong to da faktisk knuser den, det er veldig stas, sier Hansen.

Les også: Nesten en halv million har sett Mads Hansens hytte-reality

- Det er drivkraften min 
Det er Hansen selv som har ideen bak showet. Han, og de andre som står bak produksjonen, blir hyllet av Throndsen.

- Fra geniene i VGTV kom denne ideen, og underholdningsserier som dette er med på å bredde og berike tilbudet til de hundretusener av abonnenter i VG+, sier hun.

- Det er jo kjempegøy. Det er drivkraften min til å lage sånne ting - at folk liker det. Jeg tjener null kroner mer på om folk liker det eller ikke, men det er fint med bekreftelse og annerkjennelse på det man lager, sier Hansen.

Han forteller at tilbakemeldingene har vært veldig gode og at det ser ut til at folk liker sesong to bedre enn den første sesongen.

- Det virker som 95 prosent synes sesong to er bedre. Det er moro å se at det er gode tall, også på episodene bak betalingsmur. Det er veldig morsomt at så mange vil bli VG+-abonnent for å se resten, sier han.

Tok lærdom
Hansen forteller at de har tatt lærdom av sesong én.

- Vi har lært litt. Det var litt å prøve og feile, så nå har vi sett hva som funka og ikke funka. Vi så at første halvdel av sesong én var bra, så fikk den en markant dupp halvveis både underholdningsmessig, men også kvalitetsmessig, sier Hansen.

- Denne sesongen kommer det inn utfordrere, det er flere temabaserte episoder. Rett og slett mer innhold for at det skal stå seg bedre. Så min påstand er at de siste episodene er vel så gode som de første, legger han til.

Han forteller videre at han tror de har gjort flere ting riktig i forkant av premieren.

- Jeg tror vi har en cast som pirrer nysgjerrigheten. I tillegg har det vært en bra promotering. Vi har kunnet sjekket av på mange punkter og truffet bra. Også synes jeg det er ekstra stat at det virker som det har blitt et etablert program. Når gjestene på hytta er på talkshow også videre så prates det om som at alle vet hva det er, sier Hansen.

- Blir det enda flere sesonger?

- Det har jeg ikke ofret en tanke enda. Det er som å spørre en dame i fødestua om hun skal ha flere barn. Uten sammenligning før øvrig. Men hvis vi skal lage mer så tror jeg vi bare kommer til å lage det en gang i året. Altså først neste høst om det blir noe, sier Hansen.