Den verdenskjente svenske forfatteren, Astrid Lingren, sin roman «Ronja Røverdatter» fra 1981 har vært en kjent fortelling verden over. Nå kommer Viaplay med en ny serie basert på fortellingen om den ti år gamle Ronja. Dette er ikke første gang «Ronja Røverdatter» vises på skjermen, i 1984 ble det utgitt en svensk film og i 2014 ble det laget en animert TV-serie.

Tittelen på serien blir «Ronja» og vil ha premiere i 2023 med 12 episoder fordelt på to sesonger. Innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam, tror den nye serien vil få verden verden til å få øynene opp for «Ronja Røverdatter».

- Ronjas selvtillit og kompleksitet gjør henne til en av mine absolutte favorittkarakterer. Denne klassiske historien om en sterk og uavhengig jente har alltid vært forut for sin tid, og de underliggende temaene om vennskap, nærhet til naturen og spørsmålstegn ved egne fordommer er så relevante selv i dag. Det er et privilegium å jobbe med dette fantastiske og kreative teamet for å ta Ronja ut til Viaplay-seere i hele verden. Dette prosjektet viser hvor raskt ambisjonene våre vokser. For en nordisk historieforteller som NENT Group er det flott å få muligheten til å jobbe med en av Astrid Lindgrens historier, sier Wallestam.

Produksjonen av Ronja foregår i samarbeid med Astrid Lindgren AB. Administrerende direktør i Astrid Lindgren AB, Cilla Nergårdh, sier at de føler seg sikre denne versjonen lever opp til deres høye ambisjoner.

- For Astrid Lindgren AB er den kunstneriske kvaliteten alltid det viktigste. Som Astrid Lindgren gjorde i sin tid, streber vi alltid etter å jobbe med de beste skaperne. Vi har jobbet tett med det kreative teamet, og vi føler oss helt sikre på at den nye versjonen av Ronja Røverdatter vil leve opp til våre høye ambisjoner, sier Nergårdh.

Serien «Ronja» er skrevet av Broen-skaperen Hans Rosenfeldt, regissert av Lisa James Larsson (Victoria) og vil ha banebrytende visuelle effekter. Casting til Ronja pågår i disse dager og er produsert av Bonnie Skoog Feeney og Mattias Arehn for Filmlance International med Sara Askelöf som eksekutiv produsent i NENT Group.