Søndag 26. september hadde Viaplays storsatsing i høst, «Furia», premiere. Den politiske thrilleren er en samproduksjon mellom det norske produksjonselskapet Monster og tyske X-Film.

Viaplay melder at premieretallene viser at ingen annen norsk serie har fått en bedre start - og serien slår dermed Viaplay-suksessen «Pørni», som er solgt til flere land. Furia har også blitt en av de aller mest sette Viaplay-premierene noensinne på nordisk nivå.. 

- Det er en serie med fantastiske skuespillere, vakker natur, mørke krefter og en skikkelig nerve gjennom alle episodene. Serieskaperen er en lynskarp, politisk engasjert filmnerd som tidligere har blitt belønnet med en Emmy for «Mammon 2». Summen av dette virker å være noe publikum setter pris på, sier Tanya Nanette Badendyck, Nent Groups innholdssjef i Norge til Kampanje. 

Kampanje har tidligere skrevet om at serien, som hadde et budsjett på 100 millioner kroner, er solgt til Australia.  

- Serien har en bred distribusjon gjennom Viaplays stadig økende markeder. I tillegg til disse er det store ambisjoner om å få «Furia» ut til resten av verden, slik man klarte med «Pørni», sier Badendyck. 

Jubler over høye tall
Filippa Wallestam, innholdssjef i Viaplay, jubler over det hun kaller helt fantastiske tall, og sier at tallene viser hvilket potensial som ligger i gode, nordiske historier.

- Ekstra gledelig er det at Furia har tiltrukket seere fra alle de nordiske landene, som viser at historien og sluttproduktet har en sterk appell også utenfor Norge, sier Wallestam. 

Serieskaper Gjermund Eriksen jubler også over de ferske premieretallene.

- Vi har siktet på global dominans med Furia, og det oppnår man døgn for døgn. Jeg tror denne serien er veldig egnet for «binging», og at man forstår og setter pris på alvoret når man har sett serien ferdig, sier Eriksen.

Han sier at de første tallene overgikk selv hans «vanvittig høye forventninger».

- Ideen om Furia handler om å spre et viktig budskap om hvor farlig høyreekstremistisk terror er, og jeg tar dette som et meget viktig tegn på at spredningen fungerer, sier Eriksen.

Ikke brydd av treere på terningen
Badendyck sier at det ennå ikke er avklart hvorvidt det blir en andre sesong av serien. 

- Vi kommer til å fortsette og annonsere en rekke norske og nordiske dramaproduksjoner fremover, både nye titler og nye sesonger av etablerte serier. Det er absolutt en ambisjon, men ikke noe vi kan bekrefte på nåværende tidspunkt, sier hun. 

- Både VG, Dagbladet og NRK ga serien terningkast 3. Hva tenker du om disse anmeldelsene?

- Stavanger Aftenblad trillet en femmer, Dagens Næringsliv kalte serien «ulidelig spennende» og Dagsavisen hevdet at «Furia» la seg på et «høyt europeisk nivå». Det vil alltid variere litt hva utvalgte anmeldere mener, men vi noterer oss samtidig at serien hylles av publikum i sosiale medier, på våre egne kontoer og i store seriegrupper på Facebook, avslutter hun.