I snitt fulgte 284.000 seere tirsdagens partilederdebatt på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen, hvilket ga en seerandel på 38,2 prosent. Det er nær 300.000 færre TV-seere enn da NRK hadde partilederdebatt fra Arendalsuka i midten av august.

Nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække griner ikke på nesen av seertallene.

- Det vi forholder oss til er hvor mange som totalt sett ser på TV den kvelden. Der har vi en andel som er høyere enn partilederdebatten vi hadde for to år siden. Når man tar med det som skjer gjennom de andre kanalene våre, så har vi en stor rekkevidde, sier Solbrække.

Les også: Over en halv million så partilederdebatten

- Totalen er viktigst
Under forrige partiledebatt på kanalen, for to år siden, hadde TV 2 flere TV-seere i snitt på 300.000, men en totalt sett lavere seerandel på 30,1 prosent.

Solbrække er fornøyd med TV 2s valgdekning over flere flater, selv om TV-tallene er et godt stykke bak NRKs.

- Det viktigste for oss er totalen. Vi satser stort digitalt, og interessen for valgstoff har vært bra på TV2.no. Målet er den totale rekkevidden for å nå ut på alle plattformer, og det er vi fornøyde med, sier hun.

- Bra med avbrytelser og engasjement
Gårsdagens debatt, som ble ledet av Arill Riise, har i etterkant fått kritikk for å ha være støyete og kaotisk. Solbrække, har fått med seg kritikken og forteller at de skal ha en gjennomgang av sendingen.

- Debatten har fått kritikk for å være støyete og litt kaotisk. Hva tenker du om det?

- Jeg har lagt merke til at vi har fått en del pepper, og vi tar med oss alle innspill. Vi kommer til å sette oss ned i ro og mak og se gjennom debatten. Samtidig tenker jeg at det skal være litt trøkk og diskusjoner i en partilederdebatt. At det skal være litt avbrytelser og stort engasjement. Det synes jeg er bra. Det er ni taleføre mennesker som skal komme med sitt budskap, og det kan bli litt trangt om plassen, sier Solbrække som selv mener at det totalt sett var en god debatt.

- Den kritikken vi får er fra enkeltkommentatorer og Twitter. Jeg er mest opptatt av hva seerne våre mener. Jeg tror sannheten ligger et sted i midten. Vi ønsker diskusjoner og engasjement rundt debattene våre. Vi får ta en intern evaluering, som vi alltid gjør. Vi er ydmyke på ting vi kan bli bedre på, men jeg tenker at det skal være litt trøkk, fortsetter hun.

Les også: Kaosdebatt vekker reaksjoner: – Ikke rart folk har politikerforakt

- Hva tenker du selv om debatten?

- Valg er høytid i TV 2, og partilederdebatten er julaften. Det er et viktig event og jeg er fornøyd. Det skaper stort engasjement i Norge, det ser vi både på TV-tall og sosiale medier. Det har en stor og bred rekkevidde i innholdsuniverset vårt, sier Solbrække.