Innspillingen av et drama for NRK om Gro Harlem Brundtlands vei til toppen i norsk politikk skulle starte i høst, men må utsettes, melder serieskaperne.

- Vi har som mål å gå i opptak 27. april neste år, og har god tro på at vi skal klare det, sier Vilje Kathrine Hagen, produsent i Motlys til Dagsavisen.

Med et budsjett på hele 136 millioner kroner skal historien om Gro Harlem Brundtland og Arbeiderpartiet på slutten av 1970-tallet fortelles over tolv episoder på NRK. Serieskaperne har foreløpig ikke funnet skuespilleren som skal gestalte rollen som Brundtland i TV-serien, som har fått navnet «Makta».

I desember i fjor mottok storsatsingen et tilskudd på ti millioner kroner fra Norsk filminstitutt (NFI). Hvor stor andel av budsjettet som skal dekkes av NRK er ikke klart.

Serien skulle etter planen spilles inn i høst. Nå har Motlys utsatt opptaksstart til slutten av april 2022, i samråd med NRK. Motlys opplyser til NFI at serien ennå ikke er fullfinansiert. Koronapandemien er også en medvirkende årsak til at innspillingen nå må utsettes, melder Motlys.

NRKs dramasjef anslår at serien tidligst vil være klar for sending andre halvdel 2023.

Gro Harlem Brundtland er ikke offisielt involvert i prosjektet, understreket Brundtlands rådgiver Jon Mørland da prosjektet fikk NFI-støtte.

Brundtland ble i 1981 Norges første kvinnelige statsminister og hadde vervet i tre perioder: fra februar til oktober 1981, fra 1986 til 1989 og fra 1990 til 1996.