I oktober starter innspillingen av en Netflix-dramaserie om forsvinningssaken i Lørenskog. Den handler ikke om skyldspørsmålet, understreker skaperne.

Ifølge Aftenposten får serien premiere på Netflix i 2022.

- Vi mener det er viktig og riktig å gjøre dette nå, sier manusforfatter Nikolaj Frobenius.

Også Stephen Uhlander er med som manusforfatter, og Gjyljeta Berisha og Erik Skjoldbjærg har regi. På rollelista står blant andre Henrik Rafaelsen, Yngvild Grotmol, Victoria Ose og Christian Rubeck.

- Vår serie handler ikke om skyldspørsmålet, men nettopp om hvordan den uløste saken påvirker og er med på å forme våre forestillinger. Hva skjer med oss som samfunn når vi ikke vet, spør manusforfatteren som mener serien vil stå seg uansett utfall av etterforskningen.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets hjem 31. oktober 2018 og er ikke funnet. Ektemannen Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap, men nekter for å ha noe med saken å gjøre.

- Det er ingen tvil om at en slik serie vil medføre en voldsom belastning for min klient, sier advokat Svein Holden, som er Tom Hagens forsvarer.

Ifølge serieskaperne er familien orientert om serien. Ekteparet Hagen og de nærmeste pårørende vil ikke være sentrale i serien, ifølge regissør Erik Skjoldbjærg.