- Jiipi! Jeg skal begynne i Dagbladet for tredje gang og det blir like kjekt som da jeg hadde min første nyhetsvakt i januar 1987, sier Lars Helle i en pressemelding.

Han kommer fra Stavanger Aftenblad der han har vært sjefredaktør de siste ti årene. Før det hadde han en rekke lederstillinger i Dagbladet, som utviklingsredaktør, produksjonsredaktør, magasinredaktør, administrerende redaktør og etikkredaktør, før han til slutt ble sjefredaktør.

- Dette er fantastiske nyheter for oss i Dagbladet. Lars Helle er en særdeles dyktig og svært erfaren medieleder, og vi gleder oss stort til å få ham med på laget igjen, sier Dagbladets sjefredaktør, Alexandra Beverfjord.

- Lars Helle kjenner Dagbladets unike posisjon, som er å være en hardtslående tabloidavis med hjerte for de svake og muskler i møte med de sterke. Han kjenner våre ambisjoner for fremtiden, og vet hva som skal til for å understøtte disse, fortsetter hun.

Dagbladet skal øke med opptil 30 nye årsverk i redaksjonen det neste året og her blir Lars Helle sentral. 

- Det er gått ti år siden jeg gikk ut av Dagbladet sist, da var vi i Havnelageret. Det har vært både forbløffende og fascinerende å følge mediehusets flotte framganger etter det. Jeg gleder meg til å ta fatt sammen med alle de nye fjesene som er kommet til og de fjesene som snart skal begynne. Vi har store prosjekter foran oss, sier Helle.

Les også: Aller Media varsler kjempeløft – vil ansette nærmere 80 nye årsverk

- Jeg er stolt og svært fornøyd med at vi styrker laget med nok en erfaren og kompetent leder – for å bidra til vår utvikling og den vekststrategien vi har lagt, sier konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl.

Tidligere denne uken ble det kjent at Kjersti Sortland overtar redaktørstolen i Stavanger Aftenblad.

Les mer: Blir ny sjefredaktør i Stavanger Aftenblad: - En redaktør som setter retning