Gjennom store deler av pandemien har VGs Koronaspesial ligget øverst i på VGs hjemmeside. Millioner av nordmenn har en eller annen gang i løpet av pandemien vært innom for å lese seg opp på dagens smittetall, sykehusinnleggelser, vaksinefremdrift, og så videre.

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG forteller at den prisbelønte koronaspesialen har vært en journalistisk suksess.

- Interessen for spesialen har vært formidabel. Den scorer høyere enn alt annet journalistisk produkt som VG har laget. Det har vært sensasjonelt gode tall, sier Brenne.

Les også: VG vinner journalistpris for koronadekning

Han forteller nå at Koronaspesialen ikke lenger kommer til å ha klippekort i «loftet» på VG-hjemmeisden, men at den likevel ikke fjernes, tross gjenåpningen av samfunnet lørdag.

- Nå som samfunnet åpner igjen, hva skjer med koronaspesialen?

- Korona og smittetall har gjort at vi har hatt den posisjonen vi har hatt siden 2020 med Koronaspesialen. Nå går vi inn i en ny fase som også skal profileres. Vi må reflektere over nyhetsverdien fremover, sier Brenne og fortsetter:

- Og det er et poeng som er litt sentralt. Vi mener at koronadekning er noe av det viktigste vi driver med, så nå skal vi profilere spesialen mer dynamisk. Det er et kvalitetsprodukt som VG legger mye ressurser i, og som sakte, men sikkert blir mindre viktig. Jeg tror gjengen som har gjort en helt fantastisk jobb med spesialen kanskje ser frem til fokusere mer på andre ting, sier han.

Les også: TV 2 slipper ikke ansatte løs på kontoret - Schibsted og Discovery åpner opp

Og dynamikk har VG allerede skapt på sine sider. Fredag ble Koronaspesialen blitt lagt lenger ned på hjemmesiden, mens de har hatt en nedtelling til gjenåpningen - klokken 16.00 lørdag ettermiddag.

Brenne opplyser at spesialen, per uke 37, har hatt 423 millioner visninger siden den ble til 3. mars i fjor, og at den med det har i snitt 750.000 visninger om dagen.

- Det er den mest leste URL-en til VG gjennom tidene. Når korona ikke lenger er et tema, så har den ingenting på forsiden å gjøre, men så lenge koronaen henger med i nyhetsbildet, så kommer den til å ligge der, avslutter Brenne.

Les også: VG er norgesmester i medier - feier rivalene av banen