Fredag 15. oktober er det premiere på «Lego Masters» på TV 2. Det er første gang dette programmet skal sendes på TV og i programmet skal 16 legobyggere, fordelt på åtte par, konkurrere om den gjeve tittelen som Norges første Lego Master som er produsert av Mastiff.

Programleder Erik Solbakken har fått med seg leketøysoppfinner og Lego-designer Erik Legernes som makker og dommer, og sammen skal de to heie frem deltakerne gjennom stadig nye utfordringer og magiske resultater. Kun ett lag står igjen som vinneren av 500.000 kroner. 

- Glem Johaug og Warholm, klister og hekk, denne høsten skal 16 helt fantastiske Lego-byggere vise oss at Lego kan være stor idrett! Det skal fryktelig mye til for å ikke la seg imponere over hva denne gjengen får til, sier programleder Erik Solbakken.

Brikkemester Erik Legernes mener byggerne holder skyhøyt nivå

- TV-seerne vil bli imponert over fantasi, teknikk, utseende og byggefart i de fantastiske kreasjonene de lager, sier Legernes.

De 16 deltakerne er Øyvind Vikse Bjelland (21) og Ole Jakob Vikse Bjelland (21) fra Sveio, Jørgen Berg Pedersen (42) og Rune Jannson Gabrielsen (40) fra Oslo, Anna Hui Opsahl (22) fra Nittedal og Erman Bora Atabay (39) fra Tyrkia og Oslo, Reier Pytte (53) fra Hvittingfoss og Bård Nome (54) fra Rælingen, Kjetil Bergerud Larssen (35) fra Askim og Johanne Bruun Edvardsen (26) fra Oslo, Lasse Nymoen (45) fra Lindeberg og Merete Nilssen (48) fra Sande, Joakim Wang (50) fra Oslo og Ebbe Kretzmahr Wang (15) fra Oslo og Are Odland (32) fra Sauda og Grzegorz Gorczysński (37) fra Ustka i Polen.

Jørgen Berg Pedersen er innholdsprodusent i læringsappen Motimate og skal konkurrere sammen med 3D-artist Rune Jannson Gabrielsen.

- Jeg lekte masse med Lego som barn og hadde comeback som 31-åring, da jeg kom over essensen av min barndoms våte drøm: En Lego Millennium Falcon fra «Star Wars». Så ble ett sett til to, to sett til ti, ti sett til 40 episoder av Lego Star Wars, sier Pedersen.

Relasjonen til makkeren kaller han «inngift».

- Kjærestene våre er barndomsvenninner, så vi er på en måte inngifte venner. Vi møttes for 15 år siden og matchet bra. Begge liker å skape ting, det være seg å tegne, male, skrive, filme, fotografere, animere og bygge. Vi er begge glad i sci-fi, eventyr, fantasi og teit humor, og har en ganske leken holdning i livet. I Lego Masters stiller jeg med litt mer erfaring og Lego-nerding, mens Rune er litt mer et «wildcard» med rå energi, skapervilje og høy «Brikker Per Minutt»-rate, sier Pedersen.

Lego masters:

Jørgen Berg Pedersen er innholdsprodusent i læringsappen Motimate og skal konkurrere sammen med 3D-artist Rune Jannson Gabrielsen i det nye TV 2-programmet Lego Masters. Foto: TV 2.