Både «Nytt på nytt», «Lindmo» og «Kåss til kvelds» hadde sesongpremiere på NRK i helgen. Førstnevnte, som i sin sesongpremiere hadde «Skam»-stjernen Iman Meskini og Aftonbladet-reporter og forfatter Åsa Linderborg som gjester, troner øverst på lista over helgens mest sette TV-programmer.

Men samtlige av programmene har lavere seertall i år sammenlignet med fjorårets sesongpremierer. 

- Premieren på «Nytt på nytt» var det mest sette programmet på TV i helgen med totalt 765.000 seere på NRK1 og i NRK TV, noe som ga en markedsandel på 50 prosent på NRK1. Selv med topp-plassering på lista er dette en nedgang i seere fra premieren høsten i fjor, sier medieanalytiker i NRK, Maren Eline Fossan.

Sesongpremieren av Nytt på Nytt lå i fjor høst litt under millionen, med 948.000 seere. 

Denne høstens Lindmo-premiere endte på 517.000 seere totalt og 47 prosent markedsandel. I fjor hadde premieren 622.00 seere. 

- Selv om dette også er en nedgang i seere, er markedsandelen stabil, sier Fossan. 

Kåss til kvelds endte på 332.000 seere totalt og 26 prosent markedsandel. Også dette programmet har mistet seere fra i fjor høst. Da hadde premieren 491.000 seere.