Fagbladet vant torsdag kveld hovedprisen i årets priskonkurranse i Fagpressen. Eva Ler Nilsen, redaktør i Fagbladet, tok imot Fagpresseprisen fra juryleder Kjersti Løken Stavrum. Prisen ble delt ut på Pressens hus i Oslo.

- Å vinne Fagpresseprisen er som å ta gull i mangekamp, eller femkamp for å være helt presis. Det er gledelig nok skarp konkurranse om denne prisen, begynte Løken Stavrum da hun leste opp juryens begrunnelse.

Hun fortalte at juryen la vekt på redaksjonelt innhold, presentasjon, innovasjon og utvikling, betydning for målgruppen og inntekter.

- Fagpressen har mange gode medlemmer. Gjennom årene har vi sett at noen ligger stødig der oppe, vi ser at flere har meldt seg på konkurransen med tydelige redaksjonelle ambisjoner, noen beveger seg naturlig nok i formkurver. Juryen ser derfor særlig på prestasjonen siste år, fortsatte Løken Stavrum.

Hun fortalte at Fagbladet i likhet med flere andre meldte seg på i flere av fagpresse-kategoriene, og at Fagbladet var på kortlisten til flere av prisene.

- Det er slikt vi merker oss og nikker anerkjennende til. Årets vinner har satset på utvikling, ikke bare for egen del, men som et tilbud til samfunnet – med barnehagesjekken og lønnskalkulatoren. Dette ga dem utviklingsprisen. I tillegg kommer andre sterke bidrag. Derfor får Fagbladet Fagpresseprisen for 2021. Gratulerer, dere rett og slett stakk dere ut og vant dette årets Fagpresse-OL, avsluttet Løken Stavrum.

Juryleder var som nevnt Kjersti Løken Stavrum.

Øvrige jurymedlemmer var:

Morten Løberg
Nina Thorvaldsen

Kristoffer Egeberg
Reidun Kjelling Nybø
Yngve Vogt
Henning Aarset