«Kjære Landsmenn» er TV 2s nye dramakomedie med Atle Antonsen og Ine Jansen som kong Johan og dronning Isabella. I serien viser det seg at en meningsmåling i Norges største avis viser at bare 48 prosent av befolkningen i Norge synes kongen og dronningen gjør en god jobb, og dette vil de gjøre noe med.

VG, Stavanger Aftenblad og NRK P3 ga den nye dramakomedien til TV2 henholdsvis terningkast fire, tre og tre. Seertallene derimot viser at en halv million fikk med seg premieren. Programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, er godt fornøyd med seertallene og kan glede seerne med at de nå vurderer en ny sesong.

Haldorsen forteller at TV 2 er fornøyde med seertallene, og selv tror hun de vil bli enda høyere. 

- Vi er strålende fornøyde med seertallene! Vi gratulerer hele kongehuset i serien. Det at folk finner så lett frem til rundt 20 minutter med humordrama synes jeg er gøy. Jeg tror strømmetallene kommer til å vokse utover. Det er gøy at et humordrama treffer så godt, sier Haldorsen.

Hun holder døren åpen for mer kongelig humordrama.

- Vi håper at dette skal vokse seg stort og bli flere sesonger. Vi er utrolig fornøyde med skuespillere og produsenter. Vi vurderer om det blir ny sesong i disse dager etter denne gode starten, men det må passe for skuespillere og produsenter. Vi snakker godt med produsentene og drama er en sjanger TV 2 er veldig interessert i, sier Haldorsen. 

Les også: Kraftig seervekst for Lindmo: - Responsen har vært overveldende

Produksjonsselskapet bak serien er Plan-B, og det er første gang TV2 lager drama med dem.

- Jeg vil si en stor takk til de for et godt samarbeid, forteller Haldorsen.  

«Skavlan» kan ikke vise til like gode seertall, men ligger på snittet fra de foregående sesongene. Snittet for vårsesongen i 2020 var på 293.000. For høstsesongen samme år var snittet 238.000. Premieren på årets sesong hadde 239.000 seere, noe som viser at programmet ikke fikk drahjelp av at dette er Fredrik Skavlans siste sesong med programmet sitt.

Likevel er Haldorsen fornøyd med seertallene på TV 2.

- Det har vært en bra lørdag for TV 2, avslutter Haldorsen.

Les også: Talkshow-fremtiden på TV 2 og TVNorge henger i en tynn tråd: - Leirbålet er slukket