20. til 24. oktober er det  igjen klart for «P3aksjonen» fra Solsiden i Trondheim.

«P3morgen»s programledere Adelina Ibishi og Martin Lepperød returnerer og har med seg debutantene Arian Engebø fra «StudioP3» og Henrik Farley fra «Karakter».

– Det er samme følelse som å stå på timeteren hvor du vet at på et eller annet tidspunkt, så er det noen som dytter deg utenfor, men det kan være om 4 timer eller om 20 minutter, sier Lepperød i en melding. 

Radioprogrammet varer i hundre timer, og hvert hvert år får programlederne drøye, kleine og uforutsigbare utfordringer. Lepperød er spesielt spent på hvordan Farley kommer til å takle de hundre timene i glassburet.

– Jeg føler at jeg kan takle det meste så lenge jeg er forberedt på det, men nå vet jeg ingenting om hva som skal skje, og det stresser meg veldig, sier Farley.

Årets andre debutant, Engebø, er det også knyttet stor spenning til.

– Jeg tror aksjonen kan få frem en mer kokko side av Arian. Det er det de hundre timene i glassburet gjør med folk, sier Ibishi. 

Kamara, Kjartan Lauritzen og Ulrikke Brandstorp er blant artistene som kommer innom. Stand-up komiker og «4.etg»-profil Karsten Blomvik kommer også.

Inntektene går til å bekjempe barneekteskap
I år går pengene fra «P3aksjonen» til Plan Norge og deres arbeid for å bekjempe barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

Engebø sier at hun føler seg privilegert som får lov til å ha det gøy, samtidig som man bidrar med noe som er veldig viktig.

– Hvis man klarer å motarbeide barneekteskap, så har det så mange andre positive effekter. Det hele handler om at kvinner blir mer delaktig i samfunnet og får gå lenger på skolen. Det vil hjelpe flere barn ut av fattigdom, sier hun.

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Med pengene fra TV-aksjonen og P3aksjonen skal Plan jobbe for at jenter får bli på skolen, at barn, unge og eldre får opplæring i jenters rettigheter og i likestilling og at lovverket skal beskytte barn fra å bli giftet bort.

Kari Helene Partapuoli, leder i Plan Norge er takknemlig for P3-aksjonen.

– Vi er skikkelig stolte over at P3-aksjonen dedikerer 100 timer til kampen mot barneekteskap! Det er jo med litt skrekkblandet fryd jeg gleder meg til å se hva de finner på, men en ting er sikkert - bidraget fra P3-aksjonen er uvurderlig!