Saken oppdateres. 

Den danske avisen Dagbladet Information langer ut mot Norge på avisens forside og på lederplass i dag.

«Hvis ikke dere med 12.000 oljemilliarder kan gjennomføre et raskt grønt skifte, så kan ingen» skriver avisen både på forsiden og som overskriften i lederen. 

-Ved valget til Stortinget mandag hadde Norge sjansen til å ta et stort ansvar på sine brede skuldre og vise oljeproduserende land verden over at det er mulig å skifte kurs i tide. Men sånn gikk det ikke. Det er en vanskelig oppgave, men kjære Jonas Gahr Støre, du har en forpliktelse til å gå først i klimakampen, skriver avisen blant annet. 

I lederen heter det blant annet også at en undersøkelse viser at Norge i de siste årene har vært det landet i Skandinavia hvor færrest er bekymret for klimakrisen, og hvor færrest mener at klima og miljøspørsmål er det viktigste samarbeidsområdet i Norden. De skriver også at Norge i flere rapporter konmer ut som et av landene i verden med flest klimaskeptikere. 

- Danmark er villiige til å måle krefter
Hilde Sandvik er tidligere kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende og  nåværende redaktør for det nordiske mediehuset Broenxyz og styremedlem hos Amedia. I tillegg leder hun NRK-podkasten «Norsken, svensken og dansken».

- At vi blir utfordret av Danmark på spørsmål om klima og miljø på denne måten er tegn både på at landene står nær hverandre - og er villige til å måle krefter, sier Sandvik til Kampanje. 

Sandvik mener Danmark ligger langt fremme i verden på klima- og miljøfeltet, og peker på at de nettopp åpnet verdens største havmøllepark. Hun mener klima også fyller en stor del av den politiske debatten i Danmark. 

-  Danmark er også et flatt land som vil merke klimaendringer raskt. Med Støre som statsminister har vi sosialdemokratiske statsministre i alle tre skandinaviske land på første gang siden 2001. Det gir større muligheter til samlet front og samlet politisk mobilisering mot EU på klima- og miljøområdet.  Vi har en lang vei å gå i Oljelandet, sier Sandvik. 

Avisen har også viet en nyhetssak og en kommentar til den norske valgkampen i dagens utgave. 

- Oppgjør med «forskjellsnorge» bringer rikmannen Jonas Gahr Støhre til makten, heter det i kommentaren. 

NTB skriver at Dagbladet Information beskriver seg som partipolitisk uavhengig, men plasseres av de fleste på sentrum-venstresiden. Opprinnelig var avisen en pressetjeneste for den danske motstandsbevegelsen under den tyske okkupasjonen av Danmark.