Gunnhild Toldnes har i en årrekke vært med på å formidle norsk fotball i Discovery.

Men inneværende Eliteserien-sesong blir hennes siste for denne gang. For etter nyttår går hun fra Discovery til Nent, og med det bytter hun også ut norsk fotball med engelsk Premier League.

- Det blir en slags kjærlighetssorg. Jeg er jo kjempeglad i norsk fotball, sier Toldnes til Dagbladet.

Nent-eide Viaplay overtar Premier Leauge-rettighetene fra 2022/2023-sesongen, etter at TV 2 har hatt sittet på dem siden 2010/2011-sesongen.

- Dette er en drømmejobb. Jeg er enormt glad og stolt over å få denne muligheten, og jeg gleder meg veldig til neste høst, sier Toldnes i en pressemelding.

Toldnes forteller at hun som mange nordmenn har et helt spesielt bånd til Premier League. Og til neste høst får hun drømmejobben som Premier Leauge-anker.

- Jeg var i England og så min første kamp som 12-åring, noe som gjorde veldig inntrykk. Siden den gang har jeg vært på en rekke stadioner og sett mange kamper, og det å få reise over til England i jobbsammenheng fremover blir rett og slett veldig stort. Premier League er verdens beste liga, og det skal bli utrolig gøy å ha dette som jobb, sier Toldnes.

Kristian Oma, sportssjef i Nent, er strålende fornøyd med å få inn rutinerte Toldnes.

- Vi jubler for denne ansettelsen. Gunnhild er en som jobber hardt og målrettet, og har opparbeidet seg betydelig respekt i miljøet for sin grundige tilnærming til alt hun gjør. Hun er også en kulturbygger av rang, og kommer til å bli en av premissleverandørene i vår redaksjon. I tillegg er hun kanonflink på skjerm – så et veldig naturlig valg for oss når vi nå skal overta Premier League-rettighetene fra neste høst, sier Oma.