NRKs historiske drama «Atlantic Crossing» er nominert til den internasjonale Emmy-prisen i kategorien beste TV-film eller miniserie. Det ble klart da nominasjonslistene ble presentert torsdag, skriver avisa Vårt Land.

- Vi er så stolte av de nominerte, fra rekordmange land, sier Bruce Paisner, president og administrerende direktør i International Academy of Television Arts & Sciences i følge avisa.

I den samme kategorien som Atlantic Crossing er også den britiske TV-serien Des, den sørkoreanske TV-serien Saikojiman Gwaenchanha (It’s Okay to Not Be Okay), og den brasilianske TV-serien Todas as Mulheres do Mundo (All the Women in the World) nominert.

Her til lands har storsatsingen «Atlantic Crossing» - som kostet totalt 157 millioner å lage - fått blandet mottagelse. Serien fikk terningkast to i Dagbladet og tre i VG. Serien ble også totalslaktet av en historiker Tor Bomann-Larsen i Kringkastingsrådet, som mente serien inneholdt så mange historiske feil at den satte hele NRKs omdømme på spill.

NRK investerte 70 millioner i serien, som er solgt til over 30 land

Les også: Atlantic Crossing-produsent fortsetter å pådra seg milliontap og gjeld