Amazon melder seg på i kampen om nordisk innhold og styrker staben med Andreas Hjertø og Karin Lindström.

Hjertø går til Amazon i stillingen som Principal, Content Acquisition Nordics i Prime Video. Han skal identifisere og kjøpe lokalt innhold for strømmetjenesten fra sitt kontor i Stockholm.

- Hjertø har betydningsfull erfaring med å lede, produsere, igangsette og utvikle innhold på alle plattformer, skriver Amazon i en pressemelding.

Det har ikke lyktes Kampanje å få Hjertø i tale i forbindelse med overgangen. 

Les også: HBO Max-sjefen vil doble antall ansatte i Norge: - Vi skal bli den ledende strømmetjenesten

Hjertø har erfaring som administrerende direktør i Limelight, som han omdannet til Rakett. Han har også jobbet som programdirektør i TV3- og Viaplay-eier Nordic Entertainment Group.

Karin Lindström er ansatt i rollen som Head of Originals Sweden i Amazon Studios. Hun skal lede grippen som er ansvarlig for å utvikle og produsere originale TV-serier og ikke-manusbasert innhold for Prime Video.

Lindström har jobbet som sjef for formater og underholdning i Nord DDB. Hun har også erfaring fra stillingen som administrerende direktør i Endemol Shine Nordics.

Les også: Nordisk Disney-sjef satser på lokalt innhold - Har ansatt tidligere Viaplay-topp

Hjertø og Lindström skal videreutvikle det nordiske tilbudet av Amazon Originals-serier og kjøpt innhold, i tillegg til å styrke det nordiske Prime Video-innholdet. Med disse to på laget har Amazon et ønske om å øke det nordiske publikummet på Prime Video.

Prime Video tilbyr serier og filmer som blant annet The Marvelous Mrs. Maisel, Coming 2 America The Tomorrow War og Borat Subsequent Moviefilm.