– Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

– Midt en global pandemi, bør alle ha tilgang på den aller beste informasjonen for å holde seg selv og familien trygg, sier Mohan.

I et blogginnlegg sier YouTube at de støtter seg på det ekspertene i helseorganisasjonene er enige om og viser til det amerikanske smittevernbyrået CDC og Verdens helseorganisasjon (WHO). Samtidig påpeker videonettstedet at det ikke all feilinformasjon som er like åpenbar og at det kan dukke opp nye fakta underveis.

Mohan sier YouTube jobber med gjøre prosessen med å slette videoer med feilinformasjon raskere, samtidig som informasjon fra troverdige kilder slipper gjennom.

 

(©NTB)