Nent Group og Viaplay har fått en ny fotballekspert i stallen. Den tidligere toppspilleren og -treneren Uwe Rösler debuterer allerede på lørdag under Community Shield-kampen mellom Leicester og Manchester City. Tyskeren er tatt inn i sistnevnte klubbs «Hall of Fame» for tiden hans i klubben på 90-tallet.

- Fra min tid som bosatt i Norge og Sverige kjenner jeg godt til hvor stor interesse det er for engelsk cup, Bundesliga og Europa League, forteller Rösler og legger til:

- Jeg gleder meg til å dele mine erfaringer og fotball-kjennskap fra de siste 35 år fra forskjellige fotball-kulturer som både trener og spiller, forteller Rösler.

I Norge har Rösler vært trener for lag som Lillestrøm, Viking og Molde. Tyskeren har også trent lag som Brentford, Wigan og Leeds i England, samt klubber i Sverige og Tyskland.

- Som trener har man perioder der man ikke jobber i klubber, og de periodene er viktig å bruke på en positiv måte. Da er tiden inne for å reflektere, samle krefter og lære. Det er en strålende mulighet til å både være involvert i spillet samtidig som jeg videreutvikler meg, sier Rösler som føler at tiden er perfekt for å bli Viaplay-ekspert.

- En fagmann
Sportsjef i Nent Group, Kristian Oma, er fornøyd med at de klarte å lande Rösler, som senest i 2019/20-sesongen var trener i Bundesliga for Fortuna Düsseldorf.

- I Uwe får vi en fagmann som elsker spillet og alt som foregår rundt det å skape optimale prestasjoner, sier han om den nye fotballeksperten.

- Han kjenner også fascinerende store deler av europeisk fotball fra innsiden, og det blir en flott tilvekst til vår sterke stab med eksperter. Og så vet vi at attraktive trenere er noe vi har til låns, men vi håper å beholde Uwe så lenge som mulig, fortsetter Oma.

Rösler selv forteller at han aldri ser på fotball som jobb.

- Gjennom fotball har jeg lært om livet, utviklet meg som person, jeg har møtt enormt interessant mennesker og blitt kjent med forskjellige kulturer. Fotball er min måte å leve livet på, og jeg nyter det på samme måte i dag som jeg gjorde for mange, mange år siden, avslutter han.