Mads Yngve Storvik slutter som toppsjef i NTB etter fire år for å begynne i rekrutteringsselskapet Visindi. 46-åringen ble ansatt som administrerende direktør og sjefredaktør i nyhetsbyrået NTB i 2017. Han tok da over etter Pål Bjerketvedt som forsvant til Norges Fotbalforbund.

Storvik er utdannet journalist, men har de siste årene vært i lederjobber, blant annet som sjefredaktør i avisen Nationen og konsernsjef i Tun Media. Til NTB kom han fra Discovery. Samtidig som nyheten om avgangen blir kjent, ser det ut til å bli et godt år for byrået. I første halvår har omsetningen økt med syv prosent.

I mai flyttet NTB inn i det nye Pressens hus i Oslo med elleve andre nyhetsorganisasjoner. Tross spennende tider og gode tall velger han altså å gå.

- Det er fint å levere NTB videre når det går bra, men det har ikke vært avgjørende. Jeg har vært leder i 20 år og funnet ut at jeg har lyst til å gjøre noe helt annet hvor jeg kan bruke min erfaring, sier Storvik til NTB.

- Robotjournalistikk avgjørende
NTB-sjefen er tilfreds med å ha skaffet nye inntekter til byrået, blant annet via nye natt-tjenester og flere nyvinninger innen automatisk journalistikk.

- Jeg håper NTB fortsetter å være i front på å utvikle nye løsninger for mediebransjen. Robotjournalistikk kommer til å være avgjørende for å lykkes jo mer avisene fortsetter med personalisering av journalistikken, sier Storvik, som er optimistisk på vegne av nyhetssjournalistikken.

- Det vil fortsatt strømme nyheter ut fra NTB, men det blir garantert på nye måter fremover.

Styret i NTB med John Kvadsheim i spissen er allerede i gang med å søke etter en ny sjefredaktør. Inntil det er i havn, blir Mads Yngve Storvik sittende i jobben.