Oppdatert: I en tidligere versjon av denne saken stod det at «Stjernekamp» hadde mistet 94.000 seere. Det riktige er 207.000 seere.

For tiende gang skal ti norske artister kjempe om tittelen Norges ultimate entertainer i «Stjernekamp» på NRK. Samtidig - på TV 2 - skal tolv kjendiser konkurrere om den 17. «Skal vi danse»-pokalen i rekken.

«Stjernekamp» hadde 634.000 seere på premieren, inkludert repriser og seing i strømmetjenesten NRK TV. Det utgjør en nedgang på 207.000 seere fra i fjor.

477.000 seere valgte å se premieren direkte på NRK1. Det en markedsandel på 44 prosent.

- Vi er utrolig fornøyde med premieren på «Stjernekamp» og stolte av de flotte artistene våre, sier NRKs prosjektredaktør Mirja Minjares.

Les også: Disse skal delta i jubileumssesongen av «Stjernekamp»

- Ikke overraskende
De siste årene har «Stjernekamp» hatt en ukes forsprang på «Skal vi danse», men i år hadde programmene premiere på samme dag.

- Det er ikke overraskende at tallet gikk noe ned i forhold til i fjor, siden vi i år for første gang hadde direkte konkurranse fra «Skal vi danse» på premieren. Den store vinneren her er uansett publikum, som har to så knallsterke programmer å velge mellom på lørdagene utover høsten, sier Minjares.

«Skal vi danse» hadde totalt 561.000 seere på sin premiere. Det utgjør en vekst på 103.000 seere fra i fjor. 423.000 så programmet direkte på TV 2, noe som gir en andel på 39,9 prosent av seerne.

Fjorårets premiere av «Skal vi danse» trakk 458.000 seere. 

- Jeg er superfornøyd med starten, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Hun tror tallene vil få et ytterligere løft etter hvert som flere får med seg premieren på TV 2 Play.

- Jeg er mindre opptatt av konkurransen og mer opptatt av at vi kommer på med dansen og at publikum omfavner dette, og at vi virkelig leverere på stor underholdning, enorm danseglede og mangfold. Dette var helt magisk, sier hun.

Les mer: Disse er med i årets Skal vi danse

Flere strømmer «Side om side»
Denne helgen kunne NRK også by på en ny sesong av «Side om side». 651.000 nordmenn satt klare til å få med seg sesongpremieren, som har blitt utsatt et helt år på grunn av koronapandemien. Hele 302.000 av dem har strømmet episoden på NRK TV.

- Sammenligner vi med premieren i 2019, er det over 100.000 flere seere i NRK TV bare i helgen, sier analytiker Maren Eline Fossan i NRK.