Etter at både NRK, TV 2 og Discovery Networks har presentert sine planer for høsten, har turen kommet til Nordic Entertainment Group. TV3- og Viaplay-eieren står klar med en innholdsrik TV-meny som blant annet inkluderer et gjensyn med «Robinsonekspedisjonen» og «Fangene på fortet».

«Robinsonekspedisjonen» så dagens lys på TV3 i 1999, men det er fem år siden programmet sist ble vist på norsk TV. Da var det TV 2 som hadde rettighetene. Når «Robinsonekspedisjonen» gjør TV3-comeback, har «Vikingane»-skuespiller Silje Torp har overtatt programlederjobben etter Christer Falck.

- Det blir en miks av eventyr, drama, menneskelig kamp og dilemmaer, og allianser og sosialt spillt, sa Torp på presentasjonen.

Les mer: Silje Torp fikk Robinson-råd av Christer Falck: - Han har vært veldig raus og støttende

TV-nostalgi
Det er 28 år siden «Fangene på fortet» etablerte seg som en seerfavoritt på TV3, men det er ti år siden forrige sesong gikk på lufa. Nå skal Julie Strømsvåg og Bernt Hulsker blåse nytt liv i programmet, med litt hjelp fra NRK-veteran Karen-Marie Ellefsen.

- Det er så gøy å høre at så mange har så nostalgiske følelser forbundet med dette programmet. Jeg er 81-modell og husker det veldig godt, fortalte Strømsvåg på fredagens presentasjon.

I «Fangene på fortet» blir norske kjendiser delt inn i to lag og satt på en rekke prøvelser på Fort Boyard i Frankrike. 

- Deltakerne er gira og gir alt de har. Enten går de på snørra, eller så overvinner de en forbi eller en frykt, og vokser som mennesker, sier Strømsvåg.

Les mer: TV3 henter tilbake «Fangene på fortet» 

Store dramasatsinger
Høstens store norske dramapremiere på Viaplay er «Furia», en fiksjonsserie om høyreekstrem terror med Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen i hovedrollene.

- Det har vært et eventyr å få være med i denne serien. Men det er også noe jeg er stolt av, at vi prøver å lage spenning med mening. Det er en veldig kompleks tematikk, og vi har lest veldig mye om radikalisering og hvordan ytre høyre og ekstrem islam mater hverandre, sa Wilmann på dagens presentasjon.

Dramaserien «Wisting», basert på Jørn Lier Horsts krimbøker, er tilbake med andre sesong, to og et halvt år etter første runde.

I tillegg blir det gjensyn med kjente TV3- og Viaplay-programmer som «Eventyrlig oppussing» og «Paradise Hotel». Sistnevnte er inne i sin 15. sesong.

- Dette er en gjeng emd eventyrlystne, glade og morsomme unge mennesker som bare vil én ting, å være lengst mulig inne på «Paradise Hotel», sier programsjef Christian Meinseth i Nent Group.

Fangene på fortet TV3.jpg

Nye programledere: Julie Strømsvåg og Bernt Hulsker skal lede «Fangene på fortet» og får med seg Karen-Marie Ellefsen i rollen som den vise damen i tårnet. Foto: Eivor Eriksen