Den 17. sesongen av «Skal vi danse» har premiere på TV 2 og TV 2 Play lørdag 28. august, og også i år heter programlederne Katrine Moholt og Anders Hoff. Dommerpanelet består av Trine Dehli Cleve, Morten Hegseth og Merete Mørk Lingjærde, men også deltagerne er nå klare. 

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier i en melding at hun er storfornøyd med årets cast, og forteller at alle tolv er heltent på å gi jernet.  

- Det er fantastisk å endelig kunne fortelle hvem de 12 deltakerne som skal svinge seg på parketten i «Skal vi danse» på TV 2 i høst er! Vi i TV 2 er glade og takknemlige for at nettopp disse 12 fine folkene vil vie høsten sin til dette. Hele gjengen virker heltent på å virkelig gi jernet utover høsten, og vil garantert sørge for at det som blir den 17. sesongen av «Skal vi danse» blir minst like intens, glamorøs og severdig som tidligere sesonger, sier Haldorsen. 

- Mer enn bare underholdning
For første gang i norsk «Skal vi danse»-historie skal to personer av samme kjønn danse sammen. Programredaktøren mener det er viktig at «Skal vi danse› representerer mangfoldet i samfunnet. 

 – I år er vi stolte av at vi kan by på et dansepar bestående av to menn som skal danse sammen. «Skal vi danse» skal være mer enn «bare» et underholdningsprogram, vi ønsker også å representere mangfold og bane vei for toleranse. Vi er utrolig glade for at Joakim Kleven og hans dansepartner Benjamin Jayakoddy har vært pådrivere for at vi i år får vårt første mannlige dansepar i «Skal vi danse», sier hun.

- Villeste jeg har gjort
Årets deltagere er influenser Anniken Jørgensen, kommentator og dosent ved Høyskolen Kristiania Elin Ørjasæter, journalist og programleder Siri Nilminie Avlesen-Østli, skihopper Maren Lundby, skihopper, sexolog og podkaster Iselin Guttormsen, artist Alejandro Fuentes, artist Royane Harkati, youtuber Dennis Vareide, influenser og filmskaper Joakim Kleven, kombinertløper og tv-kommentator Magnus Moan, artist Øyvind «Vinni» Sauvik og sportsanker Simon Nitsche

- Dette er det villeste jeg har gjort noen gang. Men helt alvorlig talt så er det mitt livs mulighet til å bli skremt i form. Jeg skal finne min indre femme fatale. Jeg angret litt da jeg skjønte dansingen skulle skje på stylter, også kalt dansesko for kvinner, men jeg trener nå på å gå over kjøkkengulvet med disse skoene uten å falle, sier Elin Ørjasæter.