«Fangene på fortet» er tilbake på skjermen denne høsten med VGTV-profil Bernt Hulsker og nyansatt programleder i Nent, Julie Strømsvåg. Den kjente sportskommentatoren Karen-Marie Ellefsen får rollen som «gåtemester» i nyinspillingen av programmet, som hadde premiere i 1993.

Programmet ble spilt inn i sommer og Hulsker kan røpe at det blir mye action.

- Det blir folk som kommer inn der som blir utfordret på sine fobier og alt det der. Det blir konkurranser og det blir testosteron og østrogen, det blir alt du kan tenkte deg. Episodene er borti mot en time lange, og det er fullstappet med action, godt humør, mye latter, og gråt. Det blir et potpurri av alt det det. Jeg kan ikke vente til det kommer på skjermen, sier Hulsker. 

Les mer om hva TV-seerne har i vente: Slik blir høsten på TV3 og Viaplay - børster støvet av flere gamle seerfavoritter

- Helt annerledes
Hulsker legger ikke skjul på at sin nye programleder-rolle blir annerledes fra det han tidligere har gjort i VG med «Foppal» og nå «Enkel Servering»

- Det blir helt annerledes. Jeg går vel sakte, men sikkert mer mot underholdning. Jeg har fremdeles en fot i sport, og det vil jeg fremdeles ha. Men det er litt sport det her da, det er jo konkurransedrevet underholdning, så jeg føler at jeg var en god los for deltakerne når de trengte en litt rutinert herre som har vært ute en vinternatt før, fortsetter Hulsker. 

Programlederkollega Strømsvåg sier seg enig.

- Jeg følte at de var heldige de som fikk Bernt som lagleder. Vi hadde vært vårt lag vi skulle heier på. Og du er sabla god til å heie Bernt. Der kom jeg til kort, sier Strømsvåg.

- Nei, men du tok deg mer av begge langene, mens jeg var opptatt av mitt lag. Og var veldig på at de skulle vinne hele veien. Men du hentet meg inn ved flere anledninger husker jeg, svarer en lattermild Hulsker.

- Du var mer patriot du da med andre ord? legger «gåtemester» Ellefsen til.

Gleder seg til vinteren
Strømsvåg skal også være reporter for vintersporten på TV3 og Viaplay denne sesongen, noe hun gleder seg stort til.

- Det blir en stor oppgave for meg vil jeg si, og dette har Karen-Marie mange års erfaring med. Jeg kjenner det at nå skal jeg inn i et nytt område og nytt felt. Så jeg har en jobb å gjøre. Jeg gleder meg stort, svarer Strømsvåg.

- Det kommer til å gå fint, veldig fint, sier den mangeårige sportskommentatoren Ellefsen.

- Ja du er jo nettopp ferdig i NRK, og er i gang med ny programleder jobb. Hvordan er det?

- Ja, dette er jo bare et kortere engasjement da. Men det har vært veldig gøy for meg å være med på dette her. Jeg syns jo det, det er jo litt sirkus fest og det var veldig gøy, avslutter Ellefsen.

Årets deltakere er influencerne Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen, TV-profilene Leif Einar Lothe og Lasse Matberg, vetrinær Trude Mostue, MMA-utøver Emil Meek og tidligere programleder Frithjof Wilborn.