Det norske mediekonsernet Schibsted har satset massivt på podkast den siste tiden gjennom å hente inn flere store programleder-navn som Mikkel Niva og Herman Flesvig, Radioresepsjonen og Harald Eia. I tillegg har også mediekonsernet kjøpt seg opp i den svenske, abonnementsbaserte podkastplattformen PodMe.

Les også: Schibsted kjøper seg opp i PodMe - skal stå i sentrum av mediehusets podkast-satsing

Nå er det klart at Schibsted styrker podkastlaget med en ny daglig leder for PodMe i Norge og den skal lede satsingen er blir Kristin Ward Heimdal (29).

- Jeg er veldig takknemlig for den tilliten jeg blir vist ved å bli tilbudt denne rollen i PodMe. Det er utrolig spennende å få lov til å være en del av et selskap med internasjonale ambisjoner, som også er en av de største satsingene i Schibsted News Media, sier Heimdal.

Heimdal, som har jobbet i Schibsted i tre år og sist stått i stillingen som leder for strategi og prosjekter i Schibsteds nyhetsdivisjon, går også inn i ledergruppen til PodMe i Sverige. 

I tillegg til å fungere som daglig leder vil Heimdal også ha redaktøransvaret for eksterne podkaster i PodMe i Norge.

Les også: Schibsted får refs for podkast-satsing: - Teit at de ikke klarer å finne frem noen kvinnelige profiler

- Hun er et stort talent
Direktør for brukerbetaling i Schibsted og styreleder i PodMe, Tor Jacobsen, er svært fornøyd med den interne rekrutteringen. 

- Kristin har hatt rollen som prosjektleder for vår podkastsatsing det siste året. I løpet av denne perioden har hun vist at hun har stor gjennomføringskraft, høy faglig kompetanse, og et brennende engasjement for lyd og podkast. Hun er et stort talent, og vi er utrolig glade for at hun nå har tatt på seg rollen som daglig leder i PodMe Norge, sier Jacobsen.

Samtidig med utnevnelsen av Heimdal som nye sjef, går Martin Jøndahl inn i en ny rolle som ansvarlig for profiler og intern innholdsutvikling i PodMe. Denne rollen skal han kombinere med sin nåværende stilling som programsjef i VGTV. Samtidig er det klart at Mathias Thaulow Lisberg og Tora Viljar Haug fortsetter i PodMe Norge, og får ansvaret for henholdsvis innkjøp av innhold og publisering og drift. Det gleder den nye sjefen i PodMe i Norge. 

- Vi ser for oss å utvide teamet etter hvert, men per i dag er jeg superfornøyd med gjengen vi har samlet, sier Heimdal.

Heimdal røper at en rekke nye premiumpodkaster vil lanseres i løpet av kort tid, men at datoene ennå ikke er helt klare.

- Vi kan ikke gå ut med konkrete datoer helt ennå, men jeg kan love at flere nye og spennende podkaster kommer til å bli tilgjengelige for PodMes abonnenter veldig snart, sier Heimdal.