For mange nordmenn var «Robinsonekspedisjonen» et første møte med reality-TV da programmet gikk på lufta på TV3 i 1999. Kanalen sendte totalt 13 sesonger av «Robinsonekspedisjonen», inkludert en vinterversjon spilt inn på Rauland i Telemark, før TV 2 overtok rettighetene for en kort periode. Det har gått fem år siden TV 2 sendte sin andre og siste sesong, men nå er konseptet tilbake der det startet, på TV3.

Mandagens premiere på 16. sesong av «Robinsonekspedisjonen» hadde et snitt på 146.000 seere på TV3. På det meste var 170.000 innom sendingen.

Til sammenligning hadde 2016-premieren på TV 2 et snitt på 251.000 seere.

TV-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener TV3 har grunn til å være fornøyd med oppmøtet.

- Dette er en god lansering for TV3. Det ga dem det løftet de ønsket i går, sier hun til Kampanje.

Les mer: Slik blir høsten på TV3 og Viaplay - børster støvet av flere gamler favoritter

«Robinsonekspedisjonen» er den mest sette egenproduksjonen på TV3 så langt i år, og var også mest sett på Viaplay i Norge i går.

Den kommersielle andelen i målgruppen 25-39 var på 34,8 prosent.

- Det er ikke hverdagskost å få såpass fine seertall, så i disse dager er dette bra. Dette var også en av de siste sommerdagene i store deler av landet, så det spennende spørsmålet er om seerne blir med videre, sier Massaiu.

PR-sjef Fredrik Olimb i Nent Group er fornøyd.

- Robinson er endelig tilbake og går rett inn som en av de aller sterkeste egenproduksjonene på Viaplay i år, og gjør TV3 til største kommersielle kanal i målgruppen 25-59 i beste sendetid. Strålende start for en gammel favoritt, sier han.

Denne gangen ledes «Robinsonekspedisjonen» av Silje Torp. Hun forteller at hun fikk noen tips fra Christer Falck, som ledet 14 sesonger på TV 2 og TV3, før innspillingen.